magnolia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/08/2004 - 00:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

magnolia

iemand enig idee of het normaal is dat een magnoliainfo-icon erg traag groeit... heb boompje gekocht drie jaar geleden, is wel reeds 1 maal verplant, en is in die periode niet meer dan vijftien cm gegroeid. Heb wel al 1 (weliswaar miserabel) bloempje gehad. Waar kan dat allemaal aan liggen? aan welke eisen moet voldaan worden voor een mooie magnolia?

Dank u wel voor de evt raad,

Mus

vr, 13/08/2004 - 10:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

de groei is wel een beetje traag maar bloeien duurt gewoonllijk wel even maar dan is de magnoliainfo-icon niet meer te stoppen ;bij mij heeft het 5 jaar geduurd voor er een 10-tal bloemen aan kwamen maar het volgende jaar al 10 keer zo veel en nu is het een bloemenzee, groeien doet hij ook goed. Dus een beetje geduld, verplanten is echter niet zo een goed idee ivm. de kwetsbare wortels van de magnolia, die wortelt oppervlakkig.Hij bloemt nu zelfs voor de 2X met een tiental bloemen.

vr, 13/08/2004 - 10:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weet U ook welke magnoliainfo-icon U heeft,
De magnolia Kubus groeit zeer traag en heeft na 10 jaar een hoogt van 2.5 meter maar kunnen wel alle grondsoorten aan. zelfs in inustriegebied, maar de m. saulangeana en de m. stellata kunnen juist slecht tegen kalk in de grond. De in het voorjaar bloeiende soorten moeten tegen de zuid- of westmuur staan om ze tegen de vorst te beschermen. Kijk eerst maar eens of dit klopt. Daarna kunt u weer verder gaan om uw boom weer herstellende te krijgen.
anders staat er hier straks een hele waslijst.

vr, 13/08/2004 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

ha ha ha redpoppy was me net even voor zeg.

vr, 13/08/2004 - 20:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

alvast bedankt voor de informatie! ik ben weer wat gerustgesteld en zal de natuur zijn werk laten doen...

btw: het betreft een soulangeana. we wonen aan rand van een bos dus kwestie van kalk zal de bodem best wel meevallen ;-)

bedankt,

mus

Onderwerp gesloten