Magnolia bloeit voor het 2de jaar alweer niet

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/11/2012 - 18:43
Maayke

Magnolia bloeit voor het 2de jaar alweer niet

Hallo,

Ik heb 2 jaar geleden een mini magnoliainfo-icon stammetje gekocht bij het
tuincentra. Nu is het een leuk klein boompje geworden die vol in het blad staat, maar dus nog geen bloem gespot... Waar kan dit aan liggen?

Ten tweede wil ik haar graag verplaatsen maar ik ben bang dat ze dat niet overleefd aangezien ze dus (denk ik) al haar krachten nodig heeft om Uberhaupt bladeren aan te maken. Of denk ik verkeerd?

Hoor het graag, dit jaar mag ze nog blijven staan en volgend jaar moet ze plaats maken voor een rij met planten ipv overal en nergens boompjes en plantjes plaatsen (wat ik dus heb gedaan en ik nu niet zo mooi vindt)

Tnx! ;-)

wo, 07/11/2012 - 09:45
tuinprins

Ik weet niet zo goed wat ik me moet voorstellen bij een 'mini magnoliainfo-icon stammetje'. Magnolia's worden meestal aangeboden als struik- en boomvorm. De struikvormen in het tuincentrum hebben bijna altijd bloemknoppen (zijn goed te herkennen) want anders wil men ze niet. De (echte) boomvormen zijn vooral bestemd voor hoveniers en aanlegbedrijven.

Weet je om wat voor soort magnolia het hier gaat? Er zijn zoveel verschillende soorten en cultivars.

Magnolia's worden meestal vermeerderd door stekken of enten. Enkele soorten via zaad. Kan zijn dat je een geënt exemplaar hebt waarbij de ent is afgestorven en de onderstam is gaan uitlopen. Onderstammen zijn bijna altijd zaailingen en de tijd die een zaailing nodig heeft om de eerste bloemknoppen te maken is soms tamelijk lang.

Andere mogelijkheid is dat jouw magnolia een verkeerde standplaats heeft. Magnolia wil graag een plek in de zon op humusrijke grond die in de groeiperiode niet te droog moet zijn. Te veel schaduw belemmert de knopvorming.

Verplanten van een magnolia: het beste aan het eind van de winter vlak voordat de plant gaat uitlopen. Bij verplanten is het belangrijk een zo groot mogelijke kluit te hebben dus zeer ruim uitsteken. Beter aan het eind van komende winter verplanten dan nog een jaar te wachten. Hoe groter de magnolia, hoe lastiger te verplanten. Magnolia's hebben na verplanten meestal 1 à 2 jaar nodig om te herstellen. Vaak hebben ze het eerste jaar na verplanten kleiner blad dan normaal.

Gegroet, de tuinprins

wo, 07/11/2012 - 09:54
WiPe

Als je uitspraken wil doen over de bloei van Magnoliainfo-icon is het handig om te weten over welke soort het gaat. Er zit nogal wat verschil tussen de soorten wat dat betreft.

Verplanten van Magnolia gaat ook goed als het blad er nog aan zit. Vermijd in ieder geval om Magnolia te verplanten wanneer het blad gevallen is. Als je nu niet kan, wacht je best tot het voorjaar wanneer de plant opnieuw uitloopt.

vr, 09/11/2012 - 19:52
Maayke

Geen idee wat voor magnoliainfo-icon het is. Ja het is een soort van miniboompje geworden, wel grappig. Maar ik denk dat ik al weet (door jullie antwoorden) wat er aan de hand is.

Dat ik hem kocht, heb ik de plant in de grond gezet, kan het zijn dat hij van het in de grond zetten nog moet herstellen en dat hij daarom niet bloeit? Maar dat betekend dat als ik hem weer ga verplaatsen dat hij dan nog steeds niet gaat bloeien?

Het is een witte bloem weet ik nog maar welke soort... geen idee.

vr, 09/11/2012 - 21:40
WiPe

Kun je eens controleren hoe diep de bovenste wortels onder de grond zitten? Die bovenste wortels moeten net onder het oppervlak zitten. Als ze een paar cm dieper zitten groeit de plant slecht of kan hij zelfs afsterven.

za, 10/11/2012 - 23:31
Bert51

Vanwege kleine boom en wit ...misschien een stermagnolia (stellata)?
Deze bloeit erg vroeg en misschien zijn door de afgelopen strenge winters 2 jaar achter elkaar
de knoppen bevroren.
Gr.Bert

Onderwerp gesloten