Bloembollen in grind planten in een pot/zak

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/11/2012 - 18:27
Maayke

Bloembollen in grind planten in een pot/zak

Hallo,

Ik heb een stuk in mijn voortuin (7 bij 2 meter) waar ik heel graag een bed van bloembollen wil hebben. Nou is er echter een probleem. Er ligt ongeveer 20cm grind en daaronder worteldoek aangezien er anders een explosie van onkruid ontstaat.

Dus nu is mijn vraag, kan ik bollen in potjes/zakjes met aarde planten en die in het grind steken? Het is de bedoeling dat ik ze er niet meer uit hoef te halen dus dat ze meerdere jaren opkomen.

Terracotta potjes vriezen stuk en dan ligt er dus losse aarde tussen het grind waar dus de onkruid kans krijgt dus wat voor potjes kan ik het beste gebruiken?

Mocht iemand een ander idee hebben hoor ik dat ook graag, en welke bloembollen ik dan het beste kan gebruiken tussen grind.

Alvast bedankt!

Groetjes Maayke

wo, 07/11/2012 - 17:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aan wat voor onkruid moet ik dan denken, dat er én worteldoek én grind ligt?

vr, 09/11/2012 - 19:48
Maayke

Geen idee, toen er onkruid stond woonde ik er nog niet. Maar mijn vriend wilde graag een strakke tuin en absoluut geen onkruid. Het is wel beter met én worteldoek én grind, want bij mijn ouders ligt er alleen grind (ook 10cm) en daar groeien kattestaarten gewoon doorheen... Ben blij dat we dat niet hebben.

Onderwerp gesloten