Magnolia stekken??

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/04/2006 - 00:35
tuinelf

Magnolia stekken??

Hallo,
door verbouwingen binnen een jaar of twee zal onze Magnoliainfo-icon wegmoeten. Kan ik hem stekken? En hoe?
Alvast bedankt!

do, 20/04/2006 - 13:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

In een niet-professionele omgeving zijn magnoliainfo-icon's lastig te stekken. In de reguliere boomkwekerij krijgen de stekken bodemwarmte en om de paar uur springt de nevelinstallatie aan. Een amateur kan deze situatie doorgaans niet bieden.

Wat U wel kunt proberen is afleggen. In Van Dale staat dit omschreven als: "de ondertakken van de moederplant af- en ombuigen, op de grond leggen en gedeeltelijk met aarde bedekken, zodat zij wortel kunnen schieten en afzonderlijke gewassen opleveren." Voorwaarde hierbij is dus dat de magnolia lage takken heeft die U kunt ombuigen zonder dat deze breken. Of en hoelang het duurt voor de afgelegde tak wortels gaat maken, is niet te zeggen maar niet geschoten is altijd mis. Succes.

Gegroet, de tuinprins.

NB Misschien hebben andere forumlezers wel positieve resultaten geboekt met het stekken van magnolia's. Ik ben benieuwd hoe zij dat dan hebben aangepakt.

vr, 21/04/2006 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neem van de Magnoliainfo-icon jong hout. Neem een stuk van ca. 7 cm onder een oog en ca. 1 cm boven het oog. Als het blad groot is moet een gedeelte van het blad af. Doe stekpoeder aan de onderkant. Zet de stek in arme grond en doe een plastic zak over de stek of zet hem in een stekbak en houdt de temp. op ca. 20 graden. Lucht regelmatif en na 4-6 mnd zullen de wortels verschijnen.
Het is echt niet zo moeilijk als je het juiste hout neemt!

Onderwerp gesloten