maretak

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/09/2002 - 18:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

maretak

Wie kan mij zeggen waar ik maretak vind en of hij gemakkelijk te onderhouden is? Zou graag eens proberen in eigen tuin te kweken. Groetjes

zo, 22/09/2002 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Soms kan je een maretak op de grond in het bos vinden, als het gestormd heeft. Je mag ze dan wel meenemen, maar je mag ze niet uit de bomen halen. Misschien dat je zo'n op de grond gevallen struik weer kan herplanten in een boom thuis.Dat weet ik niet zeker. Het is een woekerende struik die alleen maar in andere bomen kan leven. Shirley.

di, 24/09/2002 - 20:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is een parasiet, die alleen op andere planten kan leven. Overplanten van de oude gast heer naar de nieuwe gaat alleen, als je het op dezelfde soort plant doet

vr, 13/12/2002 - 17:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan wel de zaadjes uit de witte besjes nemen. Dan zoek je een geschikte boom (vb een eik) in je tuin en maak er een klein gaatje in, waarin je dan het zaadje stopt. Met een beetje geluk zal het kiemen en na verschillende jaren zal er dan een maretak groeien.

Rond deze periode zijn er overal takjes met bessen te koop.

Het is geen parasiet, maar een halfparasiet, want hij onttrekt enkel water van de waardplant, hij doet zelf een fotosynthese.

Groetjes,

Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag