medinilla magnefica

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/06/2008 - 17:58
irmgard

medinilla magnefica

hallo Ik heb een medinilla magnefica gekocht in oktober 2007.
Nu is hij al even uitgebloeid en ik heb 2 weken geleden de bloemen( wat er nog van over was) eruit geknipt. Nu vraag ik me af wat ik moet doen om volgende keer weer bloemen te krijgen. Geen water meer geven of donker weg zetten? wie kan mij verder helpen?

alvast bedankt.

Irmgard

wo, 04/06/2008 - 20:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

-----geen water meer geven of donker weg zetten-----

Een wat vreemde behandeling voor een levende plant.

Geef de plant gewoon water en een lichte standplaats en hij verzamelt voedsel om volgend seizoen weer opnieuw te kunnen blo

wo, 04/06/2008 - 21:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de site van Ton Hannink is er erg veel over te lezen:

https://tinyurl.com/y3ge7y53

Ruud

di, 08/07/2008 - 18:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Temperatuur: De ideale temperatuur voor deze plant is 17 tot 25 ºC. Standplaats: De Medinilla heeft graag veel licht. Zij heeft van 1 november tot 1 maart het liefst direct zonlicht, maar bescherm de plant tegen direct zonlicht in de periode van 1 maart tot 1 november. Verzorging: Met water geven moet u voorzichtig zijn. De Medinilla heeft het liever iets te droog dan te nat. Geef de plant daarom matig water, er mag geen water onder in de pot blijven staan. Een keer per maand plantenvoedsel in het water meegeven, is voldoende, na de bloei kan er eens per twee weken wat voeding worden gegeven omdat de plant dan nieuwe scheuten gaat aanmaken. Medinilla is ook een grote liefhebber van een sproeibeurt. Na de bloei is het raadzaam om de oude bloemen eruit te halen om het doorgroeien te bespoedigen. De plant zal dan, waar eerst de bloemen hebben gezeten, nieuwe bladeren gaan maken. Als deze uitgevouwen zijn is het van belang om de plant wat koeler te zetten (17 á 18°C) om knopvorming in de jonge bladeren op gang te brengen. Als de knoppen goed zichtbaar zijn kan de plant weer terug naar de normale temperatuur waardoor de knoppen zich verder kunnen ontwikkelen tot weer een nieuwe bloemenpracht. Verpotten kan in principe het hele jaar, alleen tijdens de bloei is het niet raadzaam vanwege de kwetsbaarheid van de bloemen. Tijdens het overpotten kan de plant indien nodig worden teruggesnoeid.

meer info op https://tinyurl.com/y3utc7cs

di, 22/07/2008 - 16:14
liesbethBuijs

Hallo.
Toen ik de Medinilla kocht stond deze in bloei en dat is nu zo'n 4 maanden geleden. De, laat maar zeggen, besjes zijn eruit gevallen. Ik heb nu alleen nog de roze blaadjes over.
Maar moet ik de hele bloem met steel afknippen tot het blad of valt de steel er vanzelf af? Kortom hoe komen er nu nieuwe knoppen in?
Al vast bedankt.

Onderwerp gesloten