Mentha requienii

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 01/04/2017 - 22:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mentha requienii

Ik zou graag de menthainfo-icon requienii als grasvervanger tussen de stapstenen in mijn tuin willen hebben. ik heb een tuin op het zuiden. nu lees ik bijna op elke site dat deze kruipmunt wel winterhard is maar niet winter groen.. op deze site staat dat hij wel wintergroen is. hoe zit dit nu precies? ik heb een nogal grote tuin dus even 100 plantjes uitproberen is nogal zonde als het eind van het jaar een aardebak is i.p.v een groen tapijt. wat is de extra zorg die deze plant nodig heeft in de winter?

zo, 02/04/2017 - 00:05
GreenConnection

Geen idee waar je las, dat deze plant niet wintergroen zou zijn, want deze behoud wel z'n blad. Wel verdraagt deze plant tot -10 graden en stelt nogal wat eisen aan de grond. Zie oa.: http://tinyurl.com/y5fcyeld

zo, 02/04/2017 - 01:27
WiPe

Als grasvervanger is die niet geschikt. Maar Corsicaanse munt is wel geschikt om tussen voegen te groeien van stapelmuren en tussen de voegen van de verharding, plekken waar er geen gras kan groeien. Als je dat in het achterhoofd houdt en zorgt dat de stapstenen in je tuin op een droge ondergrond liggen, dan kun je daar Menthainfo-icon requenii tussen die stenen laten groeien. Als je het gras weg wil tussen die stenen, moet je niet verwachten dat je dat gras kan onderdrukken met die munt.

wo, 05/04/2017 - 17:42
Dirk9220

heel erg bedankt voor uw reactie, ik ben blij dat de plat wintergroen is. ik zal via de link mij verder verdiepen of het mogelijk is deze plant te gebruiken als bodembedekker.
nu is het alleen nog aarde tussen de stapstenen dus ga eerst kijken wat de mogelijkheden zijn. dank voor de link.
groeten diana
(ps mijn late reactie is omdat ikzelf geen internet heb dus maar 1x per week mijn mail check)

do, 06/04/2017 - 23:17
peterplant

Kijk ook eens naar Leptinellainfo-icon, 'Platts Black' bijvoorbeeld.

vr, 07/04/2017 - 20:09
Dirk9220

grappig,
ik lees de site waarnaar ik ben doorverwezen in het eerste antwoord. na de totale uitleg over de corsicaanse munt staat in het schema bij wintergroen: nee. in de geschreven uitleg staat van wel.
ik vind het alleen grappig omdat u zelf aan mij vroeg waar ik las dat hij niet wintergroen is.
snapt u nu mijn verwarring?
onderhand heb ik begrepen dat de plant wel wintergroen is. allen dank voor uw reactie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag