Als een kind zo blij: Hellonias Bullata

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/04/2017 - 14:40
Libosa

Als een kind zo blij: Hellonias Bullata

In 2006 heb ik een Hellonias bullata gekocht en jaren moeten wachten, eer er eens een bloem verscheen, 3 jaar geleden voor het eerst bloemen, echt zo mooi, het jaar erop geen bloemen, vorig jaar weer wel. Vorig jaar bedacht ik me, dat ik beter de bloemen er bijtijds uit kon halen, zodat niet alle energie naar zaad maken gaat in de hoop, dat hij dit jaar dan weer zou bloeien. De bloei is eigenlijk alleen de eerste 2 weken prachtig, daarna gaan de bloemstengels snel de hoogte in en worden de bloemen steeds lelijker en geuren ook niet meer.
Ik had al een paar keer gekeken naar de knoppen, maar het leken weer allemaal bladknoppen te zijn, dus ik was al wat teleurgesteld, want de sierwaarde van de plant zelf vind ik niet zo geweldig. Net toch weer eens gekeken en tot mijn grote vreugde zie ik minstens 3 mooie bloemknoppen, het kunnen er meer zijn, maar met 3 ben ik al meer dan tevreden en maakte ook echt even een vreugde-sprongetje :D
Dit moest ik echt even delen met andere plantenliefhebbers!
Groetjes Lily

zo, 02/04/2017 - 14:52
Ineke*

Gefeliciteerd, en nu niet aankomen hè? Maak maar een mooie foto als het zover is.

zo, 02/04/2017 - 15:14
Libosa

Nee, ik kom er zeker niet aan en ik zal zeker een foto plaatsen!
Het enige, waar ik wel mee zit, is dat hij eigenlijk naar een grotere bak moet, wil ik echt een mooie volle planten hebben met meerdere bloemstengels. Hij staat nu al 10 jaar in dezelfde vrij kleine bak en ik heb geen flauw idee meer, welk grondmengsel ik destijds gebruikt heb. Het zal wel goed geweest zijn, anders zou hij niet nog steeds leven en bloemen geven. In de tijd, dat ik hem kocht, had ik nog een vrij aardige collectie carnivore planten en ik vermoed, dat ik eenzelfde grondmengsel gebruikt heb: hoofdzakelijk turf, vermengd met spagnum.
Sinds ik verhuisd ben, woon ik dichter bij de Hessenhof en ik denk, dat ik na de bloei daar maar eens langs ga om te vragen, welk mengsel ik het best kan gebruiken. Ze staan op hun plantenlijst, dus zullen ook wel de juiste informatie kunnen geven.
De meeste planten in mijn tuin vind ik mooi, maar er zijn van die planten, die net een streepje voor hebben en deze plant is er 1 van ;)
Groetjes Lily

do, 13/04/2017 - 12:01
Libosa

Zoals beloofd 2 foto's van de bloei, nog niet volledig in bloei, maar toch....

Als een kind zo blij: Hellonias Bullata
do, 13/04/2017 - 12:03
Libosa

En de 2-de foto, overigens heb ik niet 3, maar 4 bloemen dit jaar!

Als een kind zo blij: Hellonias Bullata
Onderwerp gesloten