Micro binnentuin/plantenbak ontwerpen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/07/2011 - 01:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Micro binnentuin/plantenbak ontwerpen

Vorige week heb ik het idee gekregen om toch maar eens een plant/wat planten in huis te nemen.

Na enig zoekwerk en nadenken heb ik besloten om een plantenbak te maken met daarin een kleine waterval. De plantenbak wordt 80x30/35x40 en staat meestal niet al te licht, maar als gordijnen open zijn komt er genoeg licht binnen (geen direct zonlicht). Mijn appartement is niet al te best geïsoleerd dus de temperatuur gaat van 15 graden in de winter tot wel 30 in de zomer.

Vandaag heb ik alle materialen en de mini waterval is ook gekocht. Nu alleen nog de planten kiezen. En ik hoop dat jullie mij hierin kunnen helpen!?

Ik ben op zoek naar niet al te grote planten, want anders valt het watervalletje (+- 20cm hoog) weg. De hele simpele aziatische stijl vind ik wel tof, maar een micro jungle zou ook erg leuk zijn. Ook vind ik varens erg mooie planten, maar die worden snel groot volgens mij. Mocht je totaal andere ideen hebben als bijvoorbeeld een watertuin , laat het me weten ik sta open voor ideeën!

In google sketchup heb ik een ontwerpje gemaakt van de bak en de ruimte waarmee ik kan spelen. Om je een idee te geven heb ik een screenshot gemaakt zie: https://tinyurl.com/y3fvvods

Alvast heel erg bedanklt voor jullie reactiies!

(mocht ik nog informatie vergeten zijn, laat het me weten).

zo, 17/07/2011 - 10:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je zou misschien een palm (Phoenix Roebelinii)of een Yuccainfo-icon aan beide kanten van de waterval kunnen zetten.
Op deze manier heb je toch wat grotere planten en de waterval blijft goed zichtbaar.

Alexander

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag