mieren en onkruid

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/07/2004 - 22:47
kriske

mieren en onkruid

Sinds vorig jaar zitten we met een serieuze mierenplaag. Het onkruid in ons tuintje valt ook enorm slecht te bestrijden. Vooral klavertjes, paardebloemen, mossen en nog andere onkruiden staan er in onze tuin.
Zou het kunnen dat mieren hier verslaafd aan zijn en daarom zo talrijk aanwezig zijn in onze tuin? Wij hebben twee kindjes en op deze manier is het niet te doen ze te laten spelen in het gras.
Wie kan mij raad geven?

ma, 12/07/2004 - 10:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel mos in de tuin betekend dat het erg vochtig is. Maar die mieren houden daar juist niet van dus het is een beetje dubbel.
De beste onkruidbestijder is: waar het een staat kan het ander niet staan. Dus onkruid weghalen, lekker omspitten en mesten en vaste planten erin. En wat zijn veel mieren. Zit er een nest? Je kunt middeltjes kopen ter bestrijding maar een ketel kokend water help ook.

ma, 12/07/2004 - 14:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik gebruik mierenpoeder, voldoet prima. Het beste is te kijken waar het mierenhol zit en daar een hoop mierenpoeder in strooien. Ik heb thuis ook mieren in alle soorten en maten, mar als ik op een bepaalde plek strooi, komen ze voorlopig niet terug. Succes ermee!

zo, 18/07/2004 - 16:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

graaf wat koperen munten centen of ander koperen voorwerpen 1\2cm diep waar de meeste mieren zijn dan zijn ze zo vertrokken succes!

Onderwerp gesloten