mini plantje

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/07/2013 - 14:33
WJV

mini plantje

Elk jaar als ik mijn bonsai's voor de overwintering in bobbeltjesplastic pak moet ik de bakjes ontdoen van heel veel miniplantjes. Ik vind ze wel mooi en zou er wel een mini-tuin van willen aanleggen. Ik heb geen idee wat voor plantjes het zijn. De blaadjes zijn een beetje vlezig. Succulentes? Graag zou ik meer willen weten over deze plantjes en of er nog meer zulke kleine plantjes zijn die voor een mini-tuin in aanmerking zouden kunnen komen?

mini plantje
ma, 15/07/2013 - 15:49
GreenConnection

Lijkt me eerder een soort sterremos, ook wel haarmos genoemd.

ma, 15/07/2013 - 16:51
birdwatcher

Saginainfo-icon,liggend vermuur?

wo, 17/07/2013 - 22:32
WJV

Greenconnection en Birdwatcher hartelijk dank voor uw snelle reactie.
Als ik Schoolflora van H.Heukels er op na sla is naar mijn leken-mening Birdwatcher het 'warmst'. Saginainfo-icon L. (Vetmuur) Maar dan is er wel iets mis met de afmetingen die Schoolflora noemt.
Schoolflora beschrijft ook diverse bloeiwijzen. En jawel, na onderzoek draagt één mini-plantje een héél klein bloempje. Mijn digitale camera is een simpel ding. Maar door een loep voor de lens te houden heb ik het bloempje ( een beetje onscherp) in beeld kunnen brengen.
En als het inderdaad Vetmuur is, is het dan één van de drie Liggende Vetmuren, is het Stijve Vetmuur of is het één van de twee Kroonloze Vetmuren?

mini plantje
Onderwerp gesloten