Miscanthus giganteus

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/03/2011 - 18:05
meesy

Miscanthus giganteus

Ik heb iets bedacht voor mijn hoge riet in de tuin,miscanthusinfo-icon giganteus

Op deze foto zie je hoe de mijne er ongeveer uit ziet,is de mijne alleen niet,maar voor het idee:
http://tinyurl.com/5w4oljj

Het riet en is ongeveer 2.5-3 meter hoog.
Met zuidwester wind zwaait dat riet bijna helemaal om en dat kan natuurlijk niet want dan beschadigd hij de coniferenhaag die er een eindje vanaf staat.
Nu heb ik vorig jaar op 4 hoeken een paal de grond ingeslagen en daarom heen een touw zodat hij tot een hoogte tot het midden eigenlijk niet meer om kan zwaaien.
Maar het probleem is nu dat als er vaak zware wind staat dat dan al dat riet in één hoek gedrukt wordt en dat staat gewoon niet mooi.

Nu had ik bedacht om een roosterwerk met allemaal vierkanten,soort grof gaas dus van 1 meter bij 1 meter over die hoekpalen te schuiven nadat ik de miscanthus zometeen helemaal tot op de grond gesnoeid heb.
De nieuwe uitlopers kan ik dan na wat groei verdelen over dat gaas zodat over het hele oppervlak het riet mooi verdeeld is.
Bij verder groeien van het riet schuif ik het gaas dan mee omhoog en zet het bij voldoende hoogte vast aan de 4 palen met schroeven zodat het niet meer naar beneden kan zakken.
Zo gaat niet meer bij veel wind het hele riet tegen de vlakte en blijft ook alles mooi verdeeld...toch?

Is dit een goed idee?
Of is er een betere oplossing hiervoor?

En als het wel een goed idee is welk gaas kan ik er dan het beste voor gebruiken?

ma, 28/03/2011 - 19:50
tuinprins

Als je een 'bouwwerk' moet maken om een plant overeind te houden dan zou mijn oplossing zijn: plant eruit en wat anders ervoor in de plaats. Door zijn hoogte vangt Miscanthusinfo-icon giganteus veel wind. Er zijn andere Miscanthus soorten die kleiner blijven en daardoor minder last van de wind hebben.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag