moeilijke tuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/07/2010 - 21:16
EdelLies

moeilijke tuin

Onze voortuin staat in de zomer de hele dag in de zon. Het is een warme droge omgeving. In de winter staat er echter bijna geen zon omdat die dan laag achter de huizen van de overburen verborgen blijft. Hebben jullie ideeën welke planten ik het best in deze tuin kan planten zonder dat ze verdrogen of verwelken? De grond is zanderig (Amersfoort)

Alvast dank.

vr, 02/07/2010 - 00:50
RdB

Niks moeilijks aan zo'n tuin. natuurlijk moet je er geen bosplanten in willen hebben en voor een moerea sis het ook niet geschikt. Kies eens planten die dol zijn op hete droge zomers en dan kan er plotseling heel veel. Dat er 's winters geen zon is maakt de meeste planten toch al niet uit. Google eens op prairietuin voor een bloemenrijke, zeer opvallende en prachtige tuin.

Ruud

vr, 02/07/2010 - 14:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt mij het beste om eerst iets aan de grond te doen.Ik tuinier zelf op droge brabantse zandgrond.Op advies van Hr.Willemsen,hemerocalliskweker in Veenendaal, heb ik flink wat tuinturf en compost door de bovenlaag van de grond gewerkt.Zo worden water en meststoffen goed vastgehouden en kun je heel veel planten hierop kweken.Het is een investering die de moeite waard is want je krijgt een mooie tuin.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag