naam aparte hortensia

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/06/2009 - 00:18
ipomea01

naam aparte hortensia

Zoals beloofd, bloeit mijn hortensia met enkele bloemen, heb hem helemaal afgeknipt op het najaar, is het fabeltje van bloeien op het oude hout, bij deze niet van toepassing?
Hoe is de latijnse naam van deze hortensia, mij verteld: seringhortensia, waar of niet waar( zie foto)
groetjes viooltje

naam aparte hortensia
di, 02/06/2009 - 23:18
wo, 03/06/2009 - 00:19
ipomea01

reageer even op het antwoord op mijn vraag, maar deze hortensia staat niet bij endless summer, de bloemetjes hebben randjes, die iets naar binnen draaien, uiterst klein, roze, niet op de foto's van endless.Wie geeft het verlossende antwoord? groetjes viooltje

naam aparte hortensia
wo, 03/06/2009 - 20:19
Hendrik Jan

Zie op dit forum:
https://tinyurl.com/yynrlqc3.
Deze hortensia (Hydrangeainfo-icon macrophylla) vormt een uitzondering:

De Macrophylla vormt bloemknoppen aan korte tweejarige takken en de bloei van de ‘Ayesha' is van juli tot met september. Ze is goed winterhard, maar bescherming tegen late nachtvorst wordt aanbevolen. De plant zal na een jaar of tien tot 1,5 meter hoog kunnen worden. Dit komt van de site: https://tinyurl.com/y6kxummd, dit bedrijf verkoopt alleen maar hortensia's en weet dus van de hoed en de rand.

De kleur van de bladeren van je hortensia zie er erg gelig uit, of lijkt gewoon door de foto.
Het is absoluut geen fabeltje maar gewoon een wetenschappelijk feit, maar er zijn verschillende soorten Hydrangea's en er zijn uitzonderingen.

wo, 03/06/2009 - 19:46
ipomea01

Hendrik Jan, hartstikke bedankt, maar nu weet ik nog niet of het fabeltje van oud hout bloeien past, want ik heb deze plant geheel afgeknipt en nu zie je overal bloemen, misschien een wonder?
Het gele is van de foto, is in werkelijkheid iets minder,maar wat kan het betekenen?
Zie wel meerdere gele bladeren, maar niet zoveel als op de foto.
Wacht weer op je reactie, groetjes viooltje

wo, 03/06/2009 - 20:27
Hendrik Jan

Als de bladeren echt geliggroen (soms groene nerf terwijl de rest van het blad geel wordt) wijst dit vaak op gebrek van magnesium (van alles voor te koop)of misschien iets te veel zon (enkele hortensia's kunnen hier niet zo goed tegen.

Hydranga macrophylla 'Ayesha' is de seringenhortensia (bloemetjes ietwat lepelvormig), maar ja als je deze hortensia echt diep hebt gesnoeit, dan begin ik toch te twijfelen en ook te denken aan de nieuwe Endless-Summer series, of ik maak ergens een denkfout.

wo, 03/06/2009 - 20:58
ipomea01

hendrik Jan, ga morgen nog magnesium kopen, teveel zon kan ook, want hij staat aan de voorkant, volop zon, zuidzijde, kan hem niet verplaatsen loeizwaar.
De plant is zeker 15 jaar oud, dus ik denk niet, dat het een nieuwe serie is, kreeg deze plant van een nichtje, die hem kwijt wilde, ze ging de tuin renoveren en ik was weg van deze plant, dus ik denk, dat het de echte sering hortensia is, overigens een schatje om te zien, een echte trekpleister.
Hendrik Jan, bedankt voor je tips en ik ga aan de slag, groetjes vanuit een zonovergoten Limburg, viooltje

wo, 03/06/2009 - 21:57
Hendrik Jan

Nog even op de valreep, neem een blaadje mee (want op de foto's dit toch wat moeilijk te diagnosteren) naar het tuincentrum en het zou een magnesium tekort betreffen, neem dan bijv. Bladgroen-Plus (Ecostyle).
Succes.

wo, 03/06/2009 - 23:42
ipomea01

Hendrik Jan, alweer bedankt, als het beter gaat, laat ik je het wel weten, vooral eerst bedankt voor al je moeite, ik ben er reuze blij mee, groetjes Viooltje

do, 04/06/2009 - 01:04
RdB

1) ik zou geen Ecostyle aanbevelen (afschuwelijk duur voor afschuwelijk weinig); gewoon een marketing gimmick.
2) een tuincentrum dat een fatsoenlijk advies uitbrengt? Ken jij die? Hier in de buurt niet te vinden! Een en al ondeskundigheid, helaas!

ps: puur persoonlijke mening - niet beschouwen als persoonlijke aanval op enig deelnemer aan dit forum a.u.b.

Ruud

do, 04/06/2009 - 09:44
ipomea01

hallo Ruud, ga naar een klein familie bedrijf, hier in ons eigen dorp, heb hier wel goede ervaringen mee, tenminste ze zijn eerlijk in hun uitleg, wat kan en wat niet kan.
De grote centra's in onze buurt, vooral Hornbach en Intratuin zijn zeeeeeeer onpersoonlijk, geen goed advies en ze laten je gewoon wachten, want ze hebben het zgn druk druk druk.
Ga dus maar hier in het dorp, zal wel lukken, deel je persoonlijke mening, groetjes Viooltje

Onderwerp gesloten