Breng in de tuin een bloeiend najaar tot leven

Het was echt een prachtige nazomer. Waarin je nog volop hebt genoten van het buitenleven in de tuin. In september waren er nog een aantal flink zonnige en warme dagen. Zelfs sommige vlinderbomen stonden nog flink te bloeien. Iets waar de tuinliefhebber echt van kan genieten. Maar hoe nu verder. In de herfst en winter ziet de tuin er toch wat kaal en somber uit. Kan er niet wat meer bloeiend leven in de najaarstuin ?


Vooral in de maand oktober verandert er veel in de tuin. Het is de tijd dat bladdragende bomen hun gekleurde ‘haren’ laten vallen. Rode, bruine en oranje bladeren bedekken de bodem van je tuin. De vaste planten en zomerbloeiers zijn nu echt aan het einde van hun bloeiende periode. Toch zijn er volhouders die het ook goed in het najaar doen. Die tuin kan beste nog vrolijk doorbloeien. Een hartverwarmende aanrader is hierbij het viooltje. Het mag dan gek klinken maar die violen houden van lagere temperaturen. Ze bloeien in paars, geel en wit totdat de winter z’n intrede doet. Het is beslist een welkome kleurrijke gast in iedere tuin. En in de lente gaat ie vrolijk verder bloeien.


Lekker buiten

Dat brengt je meteen op het idee om eens naar een nieuwe tuinset te gaan kijken. Die oude gaat inmiddels al bijna twintig jaar mee en is nodig aan vervanging toe. Het lijkt je heerlijk om ook in het najaar bij zonnige dagen lekker buiten te zitten. Je denkt er over na om jezelf eens flink te verwennen met een mooie tuinset. Luxe tuinstoelen kopen lijkt je wel wat. Die zouden ook uitstekend passen in je najaarstuin. Bovendien zijn de prijzen in het najaar vaak flink lager dan in het voorjaar. Want dan wil namelijk iedereen wat nieuws in de tuin. Daarnaast zijn de tuinsets van tegenwoordig zeer duurzaam en kunnen ze elk seizoen buiten blijven staan. Je kunt altijd nog een nieuw afdak timmeren en beschermhoezen kopen, dan weet je in ieder geval dat ze goed beschermd staan tegen wind, regen of sneeuw.


Schets

Deze week ga je meteen aan de slag in de tuin. In eerste instantie ga je alle bladeren en éénjarige planten in de biobak gooien. Dat is nog een hele klus. Door de jaren heen heb je genoeg gereedschap aangeschaft om meteen met beschermende tuinhandschoenen je groene vingers te laten spreken. Eerst heb je een schets gemaakt  van hoe je de tuin wilt veranderen. Je ziet het al helemaal voor je terwijl je relaxed in Latour tuinmeubelen zit. Bij het plaatselijke tuincentrum heb je al een mooie selectie aan viooltjes gezien in allerlei kleuren. Je bent er nog niet over uit of je ze in allemaal in de volle grond zult zetten. Je hebt namelijk nog een behoorlijk aantal bloempotten over waar éénjarige planten in stonden. Die kun je nu mooi hergebruiken. Als die potten en bakken straks vol met viooltjes staan fleuren ze je terras echt op. Bijzonder aan dit plantje is dat ze in veel kleuren verkrijgbaar zijn. Meestal zie je de paars, gele of witte varianten, maar ze zijn er ook in rode, roze en oranje kleuren. Kortom een fleurige aankleding van je tuin. Je ziet je straks al bij een vuurkorf zitten met een warme deken in je luxe tuinstoel.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinieren
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.