nieuw haagje in buxus zetten

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/07/2009 - 14:19
daudergnies

nieuw haagje in buxus zetten

Mag ik nu nog een nieuwe haag in buxusinfo-icon planten? Hoeveel zet ik er per lopende meter? ik heb ca 70 lopende meter nodig, waar zou ik dit best kopen? moet ik grondverbeteraars gebruiken? drainage? (het is een effen stuk en eigenlijk is het gras op die plaats niet 100% recht (enkele zakken in de grond) dus zou ik dat nog kunnen oplossen of moet ik dan bestaande gras afsteken en eerst effenen? het is een oppervlak van ca 8x15 mtr... Ik ben quasi tuinleek maar mijn plan is een geul te trekken van ca 30 cm breed op 40 cm diep, hier nieuwe zwarte grond ingooien en de buxusjes te planten en zeer veel water geven, dat ze nu nog pakken in de grond, gezien we al juli zijn. Wat denken jullie? Zou ik nog iets voorzien? Ik zou mogelijks ook een geperforeerde buis bijleggen om automatisch te bewateren. Ook zo'n zaken weet ik niet waar te kopen. Dank voor info bij voorbaat!

za, 18/07/2009 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon 3 maanden wachten en dan begint de goede planttijd. Je moet nu geen risico nemen voor 70 meter Buxusinfo-icon.

za, 18/07/2009 - 15:48
@lbert

kijk eens op internet daar worden genoeg buxusplanten aangeboden en een stuk goedkoper dan de grote groen warenhuizen.

za, 18/07/2009 - 15:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beter niet! Koop je planten bij een vertrouwde teler, waar je ook garantie krijgt.
Er zit veel ziekte in Buxusinfo-icon en momenteel probeert ieder van z'n planten af te komen door ze op internet te dumpen tegen spotprijzen. Wees wijzer.

za, 18/07/2009 - 21:14
Hendrik Jan

Helemaal met Greenconnection eens, pas over drie maanden planten.
Als er geen sprake is van zware kleigrond is er weinig aan de hand, en wat drainage betrefd, dat weet je zelf het beste (als er natuurlijk al enige tijd woont). En koop ze dan wel gewoon met kale wortel.
Automatisch bewateren voor een haagje lijkt me geen goed idee, gewoon indien nodig water geven. Door het automatisch bewatern van de haag creeer je een erg kwetsbare haag, met kleine wortels.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag