voeren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/07/2009 - 14:14
bolletje

voeren

Ik heb sinds kort een aquarium. Heb er flink wat koudwatervissen in zitten waaronder een paar koikarpers. Hoe vaak moet ik ze voeren? Doe dit nu zo 6 keer per dag omdat mij gezegd is dat het voer binnen 3 min. weg moet zijn maar die beesten blijven vreten. Ben erg bang dat als ik ze minder ga voeren dat ze dan honger lijden. Kan iemand mij raad geven? Mijn water is zinds een paar dagen wel troebel aan het worden. Net een nieuwe pomp gekocht dus daar kan het niet aan liggen.

za, 18/07/2009 - 15:25
Marion_N

Koikarpers op lange termijn in een aquarium is niet echt een goed idee, is eerder dieren mishandeling (tenzij je een heel grooooot aquarium hebt).
Je water wordt waarschijnlijk troebel door overvoeren (wat er in gaat moet er voor een deel ook weer uit).

Groet,
Marion_N

PS er is ook een aquaforum

za, 18/07/2009 - 16:21
bolletje

Hoi,
Bedankt voor je reacie. Mijn aquarium is 2 mtr lang, bijna een meter diep dus van voren naar achteren gezien, en 70 cm. hoog. Er gaat 1000liter water in. Is dat te klein voor een koi? Volgend jaar ga ik een grote vijver buiten maken maar daar waar ik deze koi's gekocht heb zaten ze veel kleiner. Ze zijn nu ongeveer 15 cm. lang. Hoop niet dat dit onder dierenmishandeling valt. Werk bij de de dierenambulace dus kan het dan niet maken om voor m'n eigen dieren niet goed te zijn. Maar reageer a.u.b. ff terug of dit goed is?
b.v.b. Dank.

Marion Bos.

za, 18/07/2009 - 18:23
Marion_N

Eigenlijk kan niemand het maken om zijn/haar dieren niet goed te verzorgen.

Dan heb je idd wel een hele grote bak en om mijn antwoord van daarnet een beetje af te zwakken Koi worden ook wel in een aquarium gedaan als ze in quarantaine moeten. Als ze volgend jaar in een vijver gaan dan en je ze nu al een tijdelijke betere behuizing hebt gegeven dan ze hadden dan zou ik zeggen dat het dit jaar wel moeten kunnen. Om terug te komen op je vervuiling, koikarpers zijn grote vervuilers en je zult een goed buitenfilter moeten hebben om je bak dit jaar schoon te houden. Verder: belucht het water goed en ververs elke week een (groot) deel van je water.

Groet,
Marion_N

Onderwerp gesloten