Oleander

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 30/09/2002 - 18:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oleander

Ik wil in mijn redelijke beschutte, vooral zonnige tuin op het zuiden een mooie grote Oleander plaatsen in een pot, naast het terras.

Graag wil ik suggesties of ervaringen met Oleanders van soorten die juist wel, of juist niet in de winter naar binnen moeten. Mijn voorkeur gaat uit naar een soort die niet in de winter naar binnen hoeft.

Bedankt voor uw reaktie.

di, 01/10/2002 - 18:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk niet dat er vorstbestendige oleanders bestaan. Probeer eens wat informatie te krijgen door te zoeken met google. Maria

do, 03/10/2002 - 21:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oleanders kunnen wel een beetje vorst hebben. Ze moeten alleen naar binnen als het hard gaat vriezen. Het is dan ook beter om ze zoveel mogelijk buiten te laten overwinteren,want binnen hebben ze een grote kans op dop- of schildluis of andere ziektes.

De enkelbloemige Oleander is het sterkst en bloeit het makkelijkste. Veel succes er mee

di, 15/10/2002 - 23:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij laten onze oleander die in pot staat meestal buiten staan. Als het 6 graden vriest pakken we hem in plastic bolletjes plastic. Is de vorst over maken we de bovenkant open zodat hij weer licht en lucht krijgt. Gaar het weer vriezen doen we hem weer goed dicht met knijpers. Wij hebben een dubbele oleander die bij bloei ook nog heerlijk ruikt. Ik heb er trouwens nog een die ik wil ruilen voor een witte Paleanopsis. Nu niet allemaal tegelijk bellen! groetjes Ann

ma, 04/11/2002 - 19:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is voor zover mij bekend is, niet een Oleander die tegen vorst kan. Tot een graad of 6 onder nul kunnen ze vrij goed verdragen, maar wordt het nog kouder zul je ze toch echt naar binnen moeten zetten. Ik heb al heel wat jaren oleanders, en ze doen het tot nu toe altijd goed. Geef ze voldoende water, en vooral voeding in de zomer, en dan maakt het niet uit of je dubbele bloemen hebt of enkele.

Succes. Maureen Hoffman

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag