ongedierte in hedera (klimop)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/05/2004 - 17:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

ongedierte in hedera (klimop)

Beste mensen,
Vandaag ontdek ik dat onze hederainfo-icon vol zit met kleine zwarte beestjes, vooral de jonge scheuten zitten in het uiteinde helemaal vol. Op het bedekte gedeelte van de klimop zit een soort 'rag', maar het is geen spinnenweb. Wie kan mij zeggen welk ongedierte dit is en hoe het te bestrijden? (liefst biologisch!)
Alvast hartelijk dank!

ma, 10/05/2004 - 22:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zwijgt stil ! Ongelooflijk, maar waar. Honderden, wat zeg ik !, duizenden zitten er hier op de klimop. Dikke vette zwarte bladluizen zijn het jandorie. En mijn oplossing van de larven van lieveheersbeestjes uit te zetten, daarvan bemerk ik nog steeds geen resultaat. Hier in onze straat schijnt het dit jaar een ware plaag te zijn.

ma, 10/05/2004 - 23:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Reactie op antwoord van Artemis:
Hartelijk dank voor het antwoord.... Waar komen al die bladluizen vandaan? (het slechtere voorjaar?) Ik vrees jammerlijk dat ik de hele zomer met hogedrukspuit de klimop moet 'ontluizen'. Een plantenspuitje met spruzit zal weinig zoden aan de dijk zetten.... Hoopvol detail is wel dat deze luizen alleen (nog) in de hederainfo-icon huizen en nog niet in andere planten....

wo, 27/04/2005 - 02:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ontdek dat vandaag ook, een vreselijk vies gezicht, hele takken zien zwart van de beestjes... ik ben er helemaal naar van... hoe komt dit ? gebeurt dit vaak,altijd ? ?ik had me zo verheugd op eindelijk een eigen tuin/tuinieren. mijn tuin is vrij smal, vochtig, schaduw waar de klimop zit ,hoge muren rondom heeft dit er iets mee te maken ?ook veel grote spinnen, ik word onwel als ik eraan denk... ik overweeg een klacht in te dienen bij de woningbouw dat de veelste grote ongelukkig geplaatste schuur alle zonlicht en ruimte wegneemt. zou het hierdoor komen ? wat te doen met al dat ongedierte op milieu en kind(baby )vriendelijke wijze... helpt er iets Echt ?of moet ik alle klimop verwijderen ?ik durf nu niets nieuws te planten (voor ik het heb opgelost maar hoelang gaat dat wel niet duren) uit angst dat het besprongen word en ik had me hier zo op verheugd! ik ben echt naar en wanhopig ervan..graag Uw advies/ ervaring hiermee.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag