helleborus (kerstroos)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/05/2004 - 17:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

helleborus (kerstroos)

Is het noodzakelijk om de helleborusinfo-icon niger na de bloei te snoeien. Mijn onlangs in de grond gezette kerstroos is nu uitgebloeid en ik twijfel of ik zal snoeien. Wel of niet? En hoe?

ma, 10/05/2004 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook een helleborusinfo-icon en deze heeft dit jaar veel bloemen gegeven. De bloemen zijn veranderd in zaaddozen en deze laat ik gewoon zitten aan de stengel totdat ze rijp (bruin) zijn en bijna openspringen. Het blad van dit jaar wordt vaak lelijk en leerachtig, dat knip ik gewoon af. Vooral als het in de weg zit van planten die na de helleborus bloeien. Het rijpe zaad van dit jaar kun je in potjes in zaaigrond zaaien en zo je planten vermeerderen. De helleborus bloeit gewoon volgend jaar weer. Laat ze wel op dezelfde plek staan want ze houden niet van verhuizen. Succes gewenst!

di, 11/05/2004 - 00:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet snoeien.

di, 11/05/2004 - 10:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je niet snoeit en het zaad gewoon opde grond laat vallen komen de nieuwe plantjes vanzelf in de buurt van de moederplant op, dan kan je ze verplanten ,naar eenandere plek, als je zaait in potten moeten ze een koude periode hebben of ze ontkiemen niet, de natuur het werk laten doen is gemakkelijker, en eenvoudiger, alleen lelijk blad wegnemen en later de lelijke bloemen zonder zaad.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag