onkruid na pas ingezaaid gras

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/06/2006 - 19:24
Evelien28

onkruid na pas ingezaaid gras

Hallo allemaal,

Ongeveer twee weken geleden heb ik gras ingezaaid. Het gras is na een week al opgekomen en staat nu al een paar centimeter hoog , maar het ziet er extreem groen uit door het vele onkruid dat ook is opgekomen! Ik heb volgens mij alles volgens het boekje: turf toegevoegd, frezen, harken, kunstmest, harken, zaaien en veeel sproeien (gezien de hoge temperaturen), maar er is enorm veel onkruid opgekomen, met van die kleine ronde blaadjes. Veel te veel om met de hand te verwijderen. Ik ben bang dat dit de overhand gaat krijgen...Wat moet ik doen ?

ma, 19/06/2006 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Regelmatig met de maaimachine eroverheen.
Het meeste onkruid verdwijnt dan.

di, 20/06/2006 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het gras niet in een goede conditie is, heeft mos en onkruid meer kans. Mos houdt van een vochtige grond. Als men weinig tot niets aan de bemesting doet, onstaat er een slechte grasmat. Een gezond gazon heeft minder last van onkruid en mos.

Stappenplan voor een gezond gazon, met Ecostyle Gazon-Az.

Stap 1 t/m 5 = In maart t/m juni.

Stap 6 = In juli t/m september.

Stap 7 = oktober-november.

1] Verwijder mos met een verticuteerhark of machine. Er komt zo lucht in de bodem.
2] Zaai kale plekken in. Hierbij dient de temperatuur boven de 12 graden te liggen.
3] Strooi kalk. De zuurgraad dient tussen 5,5 en 6,5 te zijn. Dit is een ideale waarde voor het gras. Kalk zorgt er tevens voor dat de bodemstructuur verbeterd.
4] Het gras is behoorlijk aan het groeien en heeft nu goede voeding nodig. Gebruik daarvoor Gazon AZ met wortelactivator. Deze mestof die natuurlijk is, stimuleert het bodemleven en vergroot het worteloppervlak met maar liefst 90%. Bij elk weertype kan dit gestrooid worden, het verbrand namelijk niet het gras.
5] Regelmatig het gras maaien. Het grasmaaisel kan blijven liggen, want het micro-organismen wat in het Gazon AZ zit, zet grasmaaisel om in voeding.
6] Na 4 maanden is het Gazon AZ uitgewerkt. Bemest dus voor een tweede maal met Gazon AZ.
7] Maak het gazon klaar in otober-november voor de winter. Strooi het gazon af met Plantaarde-compost. Zo slibt het gazon niet dicht en heeft mos geen kans en kun je volgend jaar stap 1 overslaan.

Succes Plantadvies.
https://tinyurl.com/yxj6d9ld

onkruid na pas ingezaaid gras
di, 20/06/2006 - 02:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen paniek, dit komt veel voor.Na het bewerken van de grond komt er altijd veel zaad aan de oppervlakte. Het meeste van dit onkruid is eenjarig en verdwijnt na de eerste maaibeurten.Meerjarig onkruid met rozetten zoals boterbloem en paardenbloem zul je t.z.t met de hand moeten verwijderen omdat ze zich niet weg laten maaien. Je hoeft/kunt er nu dus niets aan (te) doen.

di, 20/06/2006 - 11:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grassen groeien aan de onderkant andere planten en onkruiden groeien aan de bovenkant. Maaien stimuleert de groei van de grassen en put de andere planten uit. Daarom is regelmatig maaien goed voor een grasmat, maar niet voor een plantenborder....

wo, 21/06/2006 - 01:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met andere woorden, een mooi gazonnetje kost meer aan tijd, geduld, geld en energie, dan een vaste border of een border van struiken en planten.

btw. Ik heb het er voor over. Het oogt zo chique.

wo, 21/06/2006 - 01:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn gras oogt bepaald niet chique!
Wij volgen trouwens dit jaar braaf het ecostyle stappenplan.
Maar helaas, zonder het gewenste resultaat. Ik denk dat we niet goed genoeg geverticuteerd hebben in het voorjaar.
Ik begrijp trouwens niet dat graszaad al na een week opkwam...
zoals iemand zegt, bij ons duurde dat minstens 4 weken!
Tja, het zal wel aan ons liggen........Ik ben al blij dat ik van mijn border wel kan genieten tot laat in de avond, met de nieuwe spotjes.

Onderwerp gesloten