Op zoek naar diervriendelijke klimplanten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/04/2016 - 01:41
Chloris

Op zoek naar diervriendelijke klimplanten

Wij willen graag een hoge draad plaatsen om het zicht een beetje te benemen. Nu is alles open en kijken de achterburen recht bij ons binnen. Hoeft niet potdicht te zijn, maar liefst gewoon wat meer privacy. Ik ben op zoek naar een of meerdere bloemrijke, niet woekerende (weinig onderhoud) plant of planten, mogen trage groeiers zijn, het stoort mij niet mochten ze er meerdere jaren over doen om een 2-tal meter hoog te worden.
Belangrijkste voorwaarde is dat deze niet giftig zijn voor katten, honden, kippen of paarden. Of dat ik er voor de een of andere manier voor kan zorgen dat ze er niet aan gaan eten.
Ik vind Toscaanse jasmijn best wel mooi (weinig onderhoud, in de zomer veel en langdurig mooie witte bloemen, blijft groen in de winter, enige nadeel is dat die denk ik toch wel giftig zijn.
Ik dacht dat het misschien een goed idee kon zijn om er wat klimrozen met doornen tussen te zetten, kwestie van de dieren ervan weg te houden. Ik vrees echter dat rozen wel veel meer werk vragen en misschien ook moeilijk te combineren zijn met de jasmijn... Of dat ze mogelijk niet voldoende de dieren gaan weghouden.
Iemand goede ideeën of suggesties?

ma, 11/04/2016 - 01:52
Chloris

Ik vergat nog te vermelden dat het antigifcentrum een lijst heeft van niet- giftige of weinig giftige planten. Ik heb echter geen idee of er daar klimmers tussen zitten en of ik daar al dan niet iets mee kan (niet woekeren, liefst met bloemen, winterhard,...) http://tinyurl.com/yys6kvo3 planten-0

Onderwerp gesloten