op zoek naar zaadjes van physalis franchettii

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/10/2006 - 20:47
Artemis

op zoek naar zaadjes van physalis franchettii

Ik heb vandaag een bosje van de lampionnekesplant (van die heel felle oranje) gekocht. Om te drogen. En om ze daarna met lichtjes aan de gevel van het huis te kunnen hangen. Maar ik ben serieus geschrokken van de prijs ervan : anderhalve euro voor een piepklein takje waaraan ongeveer 4 à 5 lampionnetjes hangen. Het bosje stelt dan ook niks voor. Nu vertelde de plantenman me dat ik ze evengoed zelf in ons tuintje zou kunnen kweken. Ik ben echter nog nooit zaadjes hiervan tegengekomen. Ik kan ze wel bestellen via internet op Nederlandse sites. Maar misschien zit hier iemand op het forum uit de omgeving van Antwerpen die ze, uiteraard tegen betaling, naar me zou kunnen opsturen.

do, 19/10/2006 - 21:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel erg duur; op de markt zag ik vorige week doosjes met losse lampionnen voor 3,50 euro. Maar als je ze al hebt, dan heb je ook het zaad al. In de lampionnetjes zit namelijk een oranje bes en die bevat het zaad. Overigens is het een woekerende vaste plant, die in de tuincentra ook te koop is.

do, 19/10/2006 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maar dat is formidabel ! Dus ik laat de takjes gewoon ondersteboven verder opdrogen en haal er in het voorjaar (of moet het voor de winter ?) de zaadjes uit ? En dan planten rond maart/april in een border ?
Er is mij al van veel voorspeld over woekeren. Munt, vergeet-me-nietjes, akebiainfo-icon quinata ... en tot nu toe valt dat allemaal nogal mee. Als je maar een piepklein tuintje hebt, kan je er dagelijks tijd aan spenderen. Alleen de pachysandrainfo-icon terminalis, daar heb ik mij aan mispakt, dat gaat me toch wel erg hard. Zodoende ga ik me ook met de lampionnekes eraan wagen. En nu met lampjes erachter lijken ze wel echt in vuur en vlam te staan.

do, 19/10/2006 - 22:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je de lampionnetjes toch gaat vullen met lampjes, kun je meteen de bessen verwijderen en laten drogen. De bessen zijn droog als ze flink gerimpeld zijn. Zaaien in het voorjaar.
Heel veel succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag