Portlaca hangplantje

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/10/2006 - 20:08
ahv

Portlaca hangplantje

Hallo medetuinliefhebbers,

Kan iemand mij vertellen of het de moeite waard is om een Portulaca hangplantje binnen te laten overwinteren? Ik heb hier zoveel plezier aan gehad, en heb geen plaats om het te planten om evt. zaad over te houden vandaar mijn vraag.
Indien het te proberen is, welke temperatuur zou het dan kunnen verdragen, gewoon binnen in de woonkamer, omdat de plant maar bleef bloeien in de zon en warmte. Je zou verwachten dat het dan binnen door kan gaan. Ik weet dat het buiten niet kan maar zou het leuk vinden als het wèl binnen kan...!
Bij voorbaat dank en vriendelijke groeten,

AHV

do, 19/10/2006 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je geeft het zelf al aan: de plant bleef bloeien in de zon. Dat lukt in de winter in huis niet. Proberen kan natuurlijk altijd. Wel op de lichtste plek die je in huis hebt.
Succes!

vr, 20/10/2006 - 00:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie, ik wilde het uiteraard op de lichtste plaats hangen of verpotten en in een andere pot op de vensterbank zetten; ik weet alleen niet of dat dan mogelijk te warm zou kunnen zijn, omdat de radiator daaronder en er binnenkort gestookt gaat worden; maar buiten in de zomer is het ook warm zou ik zeggen. Het blijft een gok natuurlijk. En een plant zomaar dood laten gaan kan ik niet, vandaar dat ik het graag wil proberen.
Vriendelijke groet,
AHV

vr, 20/10/2006 - 01:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij de eerste vermelding bij Google staat dat het een Zuidafrikaanse plant betreft. Er wordt niet gesproken over 1-jarig, dus wie weet... Overigens zag ik bij Google ook dat Sluis zaad verkoopt van de Portulaca. Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag