Palmboom vrucht in aarde?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/10/2002 - 14:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Palmboom vrucht in aarde?

Beste boomgoeroes

Wij hebben uit Lanzarote een paar palmboom vruchten meegenomen, nou zijn wij benieuwd of wij het hier voor elkaar krijgen om hem te laten groeien. Maar hoe nu verder, we hebben de vruchten in een pot met stekaarde gedaan. Toch hebben wij het vermoeden dat het toch iets te simpel is op deze manier. Heeft iemand tips voor ond of wat nog mooier is ervaring met het kweken van een palmboom uit het buitenland. Bij voorbaat onze dank

Esther en Charles

do, 24/10/2002 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weet nou echt niemand iets over het planten van een plamboom af?

wo, 30/10/2002 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo esther en charles,

Ik ben precies niet de enige die zulke dingen uittest. Bij mij is het gelukt, maar je moet wel veeeeeeel geduld hebben. ik heb 3 maand geduld moeten oefenen tot ik enig teken van leven zag.Maar nu heb ik 6 (van de 10) palmpjes van ongeveer 25cm. Ik heb ze ook gewoon in stekgrond geplant en op een warme plaats gezet.Dus nog even geduld en je wordt de trotse bezitter van eigen kweek.

groetjes nadia

zo, 03/11/2002 - 10:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Nadia,

bedankt voor je reactie.

Ik heb nog wel een vraagje, heb je in die drie maanden de zaden nog water gegeven?

En heb je de harde schil verwijdert of gewoon laten zitten?

zo, 03/11/2002 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Nadia,

bedankt voor je reactie.

Ik heb nog wel een vraagje, heb je in die drie maanden de zaden nog water gegeven. En heb je de harde schil verwijdert of gewoon laten zitten

Esther en Charles

wo, 06/11/2002 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi palmkwekers,

ik heb de schil niet verwijderd, deze lost namelijk vanzelf, wel heb ik steeds als de grond te droog werd beneveld. Ik heb nooit met de gieter water gegeven omdat ik schrik had dat de grond te nat zou worden en het palmzaad zou rotten. Momenteel is er bij 4 palmpjes een 2de blaadje gevormd. Veel succes nog verder.

Groetjes nadia

do, 07/11/2002 - 01:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nadia,

bedankt voor je reactie. Wij gaan geduldig zitten wachten tot er iets op komt.

Esther & Charles

do, 12/06/2003 - 19:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Altijd mooi om het zuiden hierheen te halen.

Waarschijnlijk heb je dadels meegenomen van een dadelpalm oftewel Phoenix Cariensis. Die groeit daar veel. Echter bestaan er vele soorten.
De winter kunnen ze hier beslist niet aan dus overwinteren op een koele plaats. Verder hebben de vruchten, je kunt ze gerust pellen en alleen het harde deel zaaien, en temperatuur nodig van min. 25 graden om te kiemen. Als er eenmaal een plantje is zet deze dan gerust de hele zomer op een zonnig plaats vast in de tuin. Niet in een pot!
Als je hem er dan op het einde van de zomer weer uit haalt zul je zien dat deze al een mooie wortelkluit heeft gevormd. Success!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag