Pennisetum Karley Rose beschermen tegen kou

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/09/2019 - 12:20
Marjon1982

Pennisetum Karley Rose beschermen tegen kou

In juni ben ik een week op tuinenreis in Engeland geweest en heb tien 3 pennisetuminfo-icon Karley Rose meegenomen. Ze doen het heel goed, maar ik las dat ze niet volledig winterhard zijn en je ze het best kunt beschermen door de te bedekken. Maar hoe doe je dat met zo'n hoge plant? Waar bedek je die mee? Tips zijn welkom!

za, 28/09/2019 - 14:43
GreenConnection

In de winter is de plant niet hoog meer, want dit siergras sterft 's winters bovengronds af. Je kunt de wortels beschermen tegen te veel vocht, want dat is een groter probleem dan koude.

za, 28/09/2019 - 15:01
Marjon1982

Voor zover ik gelezen heb, blijven de halmen er gewoon aanzitten tot ik ze in maart wegknip. Ik tuinier op zandgrond, dus vocht zou niet zo'n probleem moeten zijn. Maar ik weet nu dus nog niet hoe je deze plant zou moeten beschermen. Hoor ik graag alsnog.

za, 28/09/2019 - 19:27
GreenConnection

Alleen de stelen blijven staan in de winter; de aren vallen voortijdig uit. Je kunt de planten bescheremen met wat dennen- of coniferentakken. 

za, 28/09/2019 - 19:56
Marjon1982

Oké, dank je.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag