Philodendron Xanadu

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/01/2013 - 03:01
Shu

Philodendron Xanadu

Wie kan mij helpen met tips en advies over mijn Philodendron Xanadu? Heb de plant inmiddels iets meer dan een jaar. Ik vond hem zo mooi dat ik hem moest kopen. Laatste tijd vertoont hij rare dingen. Zo gaan er best wel wat grote bladeren dood (waar ik me al zorgen over begon te maken). Het gekke alleen is dat hij nu via de onderkant van de grote stam allemaal kleine stengels eruit gooit terwijl de top wat zacht van de grote stam gerimpeld en zacht begint aan te voelen. Dit is toch hopelijk geen teken dat het niet goed gaat met de grote stam? Ik heb laatste keer misschien iets te veel water erin gegooid. Maar dat was om de verwarming een beetje te compenseren. Wie o wie kan mij helpen? Om de prijs voor wat ik er voor heb moeten betalen moet ik hem redden!

Philodendron Xanadu
za, 05/01/2013 - 03:07
Shu

Hier staat hij er wat beter op. Links onder de grote stam is het een en al nieuwe stengels met bladeren. 3 weken terug 1 dode stengel eraf gehaald, nou komt er weer een nieuwe. Boven doet hij helaas niks meer en hoe het er nou uit begint te zien weet ik ook niet wat er verder gaat gebeuren.

Philodendron Xanadu
za, 05/01/2013 - 08:23
GreenConnection

De eindknop van de hoofdstengel schijnt afgestorven; vandaar de vorming van zijscheuten.
De lange bladstengels duiden op lichtgebrek en een te warme standplaats in de winter. Opjagen door meer water te geven, werkt dit nog meer in de hand.
Zet de plant zo licht mogelijk en geef pas water als de kluit droog is.

za, 05/01/2013 - 17:08
Shu

Bedankt Greenconnection. Alleen dan vrees ik dus het ergste voor deze plant. Plek waar die nu staat is het meest veilige voor hem ivm alle radiatoren en licht plaats. Ik dacht dat die groene stengels zo hoorden al moet ik wel zeggen dat ik ze nogal lang begon te vinden. Is het ook niet mogelijk om Wat van de bovenkant af te snijden dat het vanaf daar weer verder terug komt? Ik weet dat dat nogal een rare vraag is maar ik heb planten de meest vreemde dingen zien doen.

za, 05/01/2013 - 18:19
GreenConnection

Ik zou nog even wachten met terugsnijden. De plant geeft zelf aan, als ie gaat uitlopen, waar dat kan. De jonge toppen nemen dan de plaats in van de oude.

za, 05/01/2013 - 18:46
Shu

Ok dankje. Dus als ik merk dat de rest van de stam ook zachter begint te worden dat ik er dan een stuk afhaal? Wel jammer van de grote stam. Vond de plant dan zo groot door die bladeren die op de top groeiden. Hopelijk komt hij van het voorjaar een beetje weer terug als de oude.

za, 05/01/2013 - 21:14
GreenConnection

Je kunt de stam ook laten indrogen. Zulke stammen zijn best decoratief.

ma, 07/01/2013 - 01:23
Shu

Nou ik wil hem liever redden. Het was ook niet bepaald een koopje deze. Ik geef hem voorlopig even geen water meer alleen rondom in een schaal. Lastig soms met die verwarming, luchtvochtigheid en licht.

ma, 07/01/2013 - 01:52
Shu

Nou ik toch bezig ben had ik nog een vraag over Vitrage en van die raamstickers. Ik vind zelf dat ik niet echt veel zonlicht binnen krijgt. Komt ook door de bouw van het huis dat ik pas in de middag wat zon binnenkrijgt. Het is niet pikkedonker maar ook niet echt wat je noemt fel. Komt daarbij dat ik ook vitrage voor de ramen heb. Ik heb gelezen dat een vitrage felle zonlicht kan tegenhouden wat zomers toch goed is voor een plant. Nou wil ik het proberen om de vitrage weg te halen maar dan word het zo kaal. Nou dacht ik aan om de op de onderkant van de raam van die stickers te plakken. Zou dat misschien gunstiger zijn voor de planten qua licht of maakt dat niet zoveel uit met vitrage en raamstickers?

di, 08/01/2013 - 12:56
Shu

Niemand?

di, 08/01/2013 - 15:32
GreenConnection

Die stickers filteren het zonlicht wel. Lijkt me beter dan vitrage.

di, 08/01/2013 - 20:07
Shu

Ok bedankt voor de reply. Ga ik hier thuis een poging doen om de plant te redden.

Onderwerp gesloten