Plant ziet er maar slapjes uit (foto inside)

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/11/2016 - 16:07
Greenchitect

Plant ziet er maar slapjes uit (foto inside)

Ik maak me beetje zorgen over mijn plant. Ik 2 weken terug dikke bladen eraf gehaald zodat hij vanaf de grond mooie grote bladen zou krijgen. (en niet bovenaan de plant). Ondertussen nu net beetje water gegeven (grond voelde droog aan). Maar de grote steel wordt donker groen en de blaadjes hangen slap. Weet iemand wat er aan de hand is en wat ik kan doen? (had de plant te weinig water?, teveel water? iets anders?)
Ik had nog een 2de plantje van dezelfde plant (ik had ze gescheiden van elkaar) en die is dus dood. Misschien dat iemand de doodsoorzaak hieruit kan afleiden zodat ik mijn ander plantje kan redden.
grote foto's: http://tinyurl.com/y6ttzmfq http://tinyurl.com/yxfdvpdg
Cheers

Plant ziet er maar slapjes uit (foto inside)
di, 08/11/2016 - 16:06
Greenchitect

Hier is het dood plantje

Plant ziet er maar slapjes uit (foto inside)
di, 08/11/2016 - 17:59
Marei

Greenchitect, het donkere deel in de steel van de 'grote' plant is aan het rotten. Je kunt het lichtgroene stukje daar boven er nog af snijden (met een SCHOON mesje), het een paar dagen laten drogen en dan als stekje oppotten in een klein potje met stekgrond. Zorg dat die grond een héél klein beetje vochtig is en ook als je plantje worteltjes gekregen heeft moet je het maar heel weinig water geven.

di, 08/11/2016 - 18:57
Greenchitect

Dank je wel voor de reactie Marei, als ik het af snij en een paar dagen laat drogen (het afgesneden deel), is dit deel dan niet uitgedroogd en dood? Of moet dit op een specifieke manier? (ik snap het exacte mechanisme van stekken nog niet helemaal denk ik)
Bedankt voor de snelle reactie! ^^

di, 08/11/2016 - 19:24
Joost_N

Stekken is heel eenvoudig. In de plantenstengel die je eraf snijdt zitten groeihormonen. Je moet het stekje even laten drogen anders gaat het zeker rotten, en dan in vochtige aarde plaatsen, niet te nat dan rot het alsnog.
De plant gaat dan worteltjes ontwikkelen op de groeiknopen die aan de stengel zitten. Als de plant niet krachtig is dan zal het stekje niet aanslaan, maar aan de plant op je eerste foto is niets anders meer te doen.

di, 08/11/2016 - 19:49
Marei

Zo is dat Geenchitect, we hebben het over een Seduminfo-icon, die bevat veel vocht, daarom is het van belang het snijvlak te laten drogen vóór je het stekje in de aarde zet. Een beetje stekpoeder kan geen kwaad.

di, 08/11/2016 - 20:01
Greenchitect

Dank jullie wel voor de hulp. Hoe lang moet ik de stekjes drogen?

di, 08/11/2016 - 20:13
Marei

Zoals ik al eerder zei, er zit heel veel vocht in het stengeltje van een Seduminfo-icon. Een paar dagen moet je die wel laten drogen tot het snijvlak er helemaal wit en opgedroogd uit ziet. Dan kun je het onderste stukje gerust even in water dopen en daarna in stekpoeder......en dan in de grond.

wo, 09/11/2016 - 13:43
Greenchitect

Inderdaad , ik had er overheen gelezen, mijn excuses. Ik heb ze ondertussen afgeknipt en een dag laten drogen. Op hoop van zege.

Onderwerp gesloten