Planten aangeboden op het prikbord

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/08/2016 - 18:25
Libosa

Planten aangeboden op het prikbord

Onderstaande plaats ik ook nog op het prikbord, maar ik weet niet hoe goed het prikbord bezocht wordt, dus bij deze een aankondiging.
Vorig jaar ben ik verhuisd, veel narigheid in deze woning meegemaakt om begin dit jaar te horen, dat deze woningen gesloopt gaan worden. Ik had me veel ellende kunnen besparen als dit me tijdens de woningruil verteld was.
Gedane zaken nemen geen keer en inmiddels een andere woning gevonden met een tuin, waarvan me enigszins de moed in de schoenen zakt. In geen jaren is er iets aan onderhoud aan gedaan, maar ik heb vorig jaar wel enthousiast nogal wat planten aangeschaft, waarvan ik nu niet weet, waar ik ze kwijt moet in deze nieuwe tuin.
Ik moet planten weg doen, sommige zijn al in de kliko verdwenen en er zullen ook nog wel meer planten in de kliko verdwijnen, omdat ik ze zelf niet mooi genoeg vind om aan te bieden. Er zijn echter ook planten, waarmee ik moeite heb om stomweg in de kliko te gooien, waar een ander misschien blij mee kan zijn. Ik zal zo ook wat meer vertellen op het prikbord, maar ik wil het hier even onder de aandacht brengen.
Groetjes Lily
Mag het iets makkelijker om iets op het prikbord te plaatsen, tjonge....

ma, 08/08/2016 - 21:51
GreenConnection

Het staat prima op het Prikbord! Echter de link met wat jij hierboven schrijft, zal zelden gelegd worden.

ma, 08/08/2016 - 22:49
Libosa

Hoezo niet, GC, zelf heb ik de indruk, dat het prikbord niet echt druk bezocht wordt, maar wel het forum, waar mensen naar informatie over planten zoeken. Vandaar dat ik het op die manier onder de aandacht wilde brengen.
Hoewel ik dit echt een goed forum vind, waarin veel kennis aanwezig is, is de indeling niet echt duidelijk, want ik moest echt even zoeken, waar het prikbord was. Net zo goed als tekst vaak in vreemde stukken geknipt verschijnt en foto's liggend op de site verschijnen, terwijl mensen aangeven, dat ze de foto('s) toch echt rechtop geplaatst hebben, uitzonderingen daargelaten.
Bijzonder jammer van dit echt goede forum, zo niet het beste tuinforum op tuingebied, maar het mag echt een gedaanteverwisseling ondergaan, zodat tekst goed geplaatst wordt, geen irritaties meer over gekantelde foto's, waarvan de plaatser het zelf niet begrijpt als de foto's wel rechtop geplaatst worden, maar ook helder wat betreft de andere onderdelen zoals bv het prikbord.
Mijn mening en ik vraag me nu zelfs af of mensen wel het prikbord kunnen vinden na mijn bericht hier. In die zin kun je wel eens gelijk hebben, want globaal gezien is niets te zien van een prikbord, tenzij je eens op startpagina klikt, je moet er maar op komen ;)
Groetjes Lily

ma, 08/08/2016 - 23:11
Lauren

Mijn ervaring met foto's is dat het niet aan dit forum ligt, maar aan het opslaan op je laptop. Bij Windows 10 moet je ze gedraaid openen in een ander programma en dan weer saven. Bij MP had ik er last van en kwam er zo achter.

ma, 08/08/2016 - 23:41
GreenConnection

Het lijkt me vooral komen van allerhande telefoontjes, die rechtstreeks verstuurd worden. Via een pc of laptop heb je daar geen last van. Helaas zijn veel mensen ook weinig kritisch en denken: 'hij staat er toch'..... Lily: er wordt al langer gewerkt aan een totaal nieuwe website. Nog even geduld!

ma, 08/08/2016 - 23:48
Libosa

Lauren, prima dat jij het zo uitgevogeld hebt op je computer, maar voor veel mensen is het abacadabra en ligt het wel degelijk aan het forum. Voor nitwits staat de foto rechtop en snappen ze er niets van, dat de foto's gekeerd op de site komen om dan wel geconfronteerd te worden met het kritische geluid, dat de foto's niet recht staan en dan ook geen reactie krijgen.
Hetzelfde geldt voor de in stukjes geknipte tekst, terwijl ik toch echt aaneengesloten stukken tekst schrijf met punten, komma's en witregels. Ik vind het gewoon jammer van dit echt goede forum, dat de opzet wat krakkemikkig is. De meeste mensen zoeken naar een antwoord op hun tuinprobleem, komen zo op het forum terecht, maken een account aan om een vraag te stellen, zo ook mijn persoontje. Ik heb echt moeten nadenken, waar ik in godsnaam het prikbord moest vinden, want op het forumgedeelte is niets te vinden van de rest van de site. Op goed geluk uiteindelijk bovenaan op startpagina geklikt en voilà, het forum bestaat uit meer onderdelen.
Het doet deze site en forum tekort als het niet goed opgesteld is, zodat je op ieder onderdeel ook de andere onderdelen kunt zien. Ik draag dit forum echt een warm hart toe, maar het zou echt beter en overzichtelijker kunnen zijn. Ik heb zelf een website, zonder forum weliswaar, maar wel overzichtelijk.
Misschien nog een aandachtspuntje, als je aanvinkt, dat je reacties graag via mail wilt ontvangen, dan staat in de mail gelijk het antwoord erbij. Altijd leuk, maar sommige mensen vinden dat dan ook genoeg en reageren verder niet meer om te bedanken. Ik ben ook actief op een totaal ander forum, waar ik soms ook bericht krijg via een PB-tje, maar zonder inhoud, je bent verplicht om het antwoord te lezen op de site zelf. Het zou een idee kunnen zijn om de frustratie van GC weg te nemen, dat hier ook zoiets is en mensen dan ook sneller geneigd zullen zijn om te bedanken voor het antwoord.
Nou ja, het zijn zo maar mijn gedachten en tot nu toe nog geen reacties ontvangen over de planten, die ik echt weg moet doen en anders keihard in de kliko verdwijnen.
Groetjes Lily

di, 09/08/2016 - 00:01
GreenConnection

Lily: voor al dit soort opmerkingen en wensen is een speciaal forum: Meedenken over het nieuwe Groeninfo.com

di, 09/08/2016 - 00:09
Lauren

Ik heb nog even gekeken en bij mij moet ik het openen in: Microsoft Office Picture Management, staat in de menubalk onder openen. Het is helaas een extra stap.
Ik denk dat je de meeste mensen onderschat en dit geen acabadraba zal zijn. Je kan ook in ander programma openen zoals Picassa als je daar meer mee kan.
En het gedraaid staan ligt niet aan dit forum, en dit zeg ik uit eigen ervaring.

di, 09/08/2016 - 00:16
Libosa

Dit wordt voor mij echt het laatste bericht voor vanavond, maar wil toch nog even reageren op het bericht van GC. Ik heb zelf geen smartphone of iets dergelijks, maar het is me wel duidelijk, dat het echt iets van deze tijd is. De pc en laptopmarkt zakt steeds verder in, het credo zijn smartphones en tablets en de meeste mensen zijn nitwits op technologie-gebied. Het is dus niet zozeer, dat mensen niet kritisch zijn, het is gewoon totale onkunde en de handleidingen zijn soms zo summier of juist zo uitgebreid, dat veel mensen het opgeven, als het ding maar werkt .
In hoeverre zijn mensen dan weinig kritisch, op hun schermpje staat de foto recht en als het dan gedraaid op een website komt, worden ze dus verplicht om dat technisch uit te zoeken. Ik heb op een IT-helpdesk gewerkt en geloof me, dat gaat niet werken. Als deze website vernieuwd wordt, is het zeker zinvol om daarmee rekening te houden en met de tijd mee te gaan. Overigens ziet zelfs mijn fotocamera ook niet altijd, wat recht of gedraaid is, waar ik onlangs achter kwam ;)
Maar goed, de discussie vind ik zeker interessant en echt alle lof voor dit forum. Ik dacht, dat ik aardig wat plantenkennis had, maar sinds ik dit forum bijna dagelijks bezoek, voel ik me soms een beginnelingetje.
Nog 2 berichten gekregen, maar hier laat ik het bij!
Groetjes Lily

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag