Potgrond-tuinaarde

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/04/2011 - 14:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Potgrond-tuinaarde

Ik heb een grote rhodondendron in een ruime pot staan. Maar hij staat al zeker 3 jaar in dezelfde pot, met dezelfde aarde dus. Hij groeit nog steeds en hij bloeit prachtig, maar krijgt hij toch nog steeds voldoende voeding? Moet de potgrond niet vervangen worden? De plant leeft toch niet alleen op toegevoegd water?
Ik begrijp dat wanneer ik de plant ompoot naar een grotere pot, dat hij dan ook de kans krijgt om nog groter te groeien..toch?
Nu hoeft dit niet want hij is al vrij groot. Mij gaat het er gewoon om, dat ik wil weten of de plant voldoende voeding krijgt.Raakt die potgrond niet uitgewerkt?

Groetjes

za, 02/04/2011 - 15:32
slakje

als je planten regenwater geeft zit er altijd een klein beetje voeding in en daar kunnen planten het ook al een hele tijd mee doen .

zo, 03/04/2011 - 00:33
rubo

Als je de plant verpot in een grotere dan zal hij aan de zijkant, in de nieuwe grond, verder gaan wortelen en groter worden. Doe door de potgrond wat tuinturf om zo de pH te verlagen.

Blijft hij in deze pot staan zou je hem in het voorjaar wat organische mest kunnen geven (bijv. Culterra) maar als hij het op zich goed doet hoef je er zelf ook niks aan te doen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag