Problemen verplanten bamboe

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/08/2007 - 00:51
pwitting

Problemen verplanten bamboe

Het is niet de tijd om bamboe te verplanten, maar ik kon aan een hele leuke, grote pol komen en vond het zonde dit te laten lopen.
Nu heb ik de bamboe verplant en geef ik hem elke dag veel water.
Uiteraard gaan er toch bladeren verdrogen. Deze heb ik nu weggesnoeid om zo de overige takken meer kans te geven.
Wat is de kans dat ik alles weg moet halen en hoe lang duurt het dan voordat ik weer een leuke pol heb (de kluit is nu zo'n 80cm in doorsnee).

do, 02/08/2007 - 10:51
anoniem (anoniem geplaatst)

Het is misschien wel leuk zo'n grote pol bamboe maar heb je gevraagd waarom ze hem weg wilde doen? Want bamboe kan ontzettend woekeren en voor dat je het weet heb je je tuin lekker vol. Dus bezint eer ge begint zou ik zeggen. Je kunt je nu nog bedenken.

do, 02/08/2007 - 11:04
anoniem (anoniem geplaatst)

De mensen waar de bamboe vandaan komt hadden er geen verstand van en wisten ook niet welke soort het was. Toen ik hem kwam halen zag ik meteen dat het om de Ph. Nigra gaat. Een woekeraar dus. Thuis heb ik hem in de volle grond gezet met een rizoombegrenzer. Uiteraard houd ik er rekening mee dat hij bovengronds verdroogd met deze temperaturen, maar ik ga er van uit dat hij daarna weer snel jonge scheuten zal produceren.

Heeft iemand hier ervaring mee?

vr, 03/08/2007 - 02:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, dat soms alles kapot gaat, en dan zie je ineens toch ergens een groen blaadje verschijnen na 2 maand.
Als het een grote pol is, zal het vlug terug een grote plant worden.

zo, 12/08/2007 - 19:15
kees1

Ik heb zojuist mijn bamboe in een cementkuip ingekuipt - tijdelijk- maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het goedkomt. Heeft iemand ervaring met bamboe in een plastic cementkuip?

ma, 13/08/2007 - 00:36
anoniem (anoniem geplaatst)

Nou, de Ph. Nigra staat nu ruim 2 weken in de volle grond.
1 vd 2 kluiten was al wat zwakker en daar heb ik ook ongeveer de helft vd stengels weg moeten knippen (ongeveer 25 stuks). De andere pol is helemaal gaaf en daar zitten 4 jonge scheuten bij die met de dag groeien.

Conclusie: als je zware grond hebt, die veel vocht vast houdt kun je
met succes een bamboe verpoten. Vocht is hierbij erg belangrijk. Ik heb de pol elke ochtend en avond besproeid met water gedurende de eerste week en tijdens warme dagen. Verder heb ik ze elke dag een paar emmers water gegeven.

Mocht ik weer in de gelegenheid komen een hele grote pol te verpoten, dan doe ik het zo weer!

Onderwerp gesloten