Project bloemenperkje voor geboortekaartje

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/03/2013 - 16:16
sieglindev

Project bloemenperkje voor geboortekaartje

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar specialisten die me wat tips kunnen geven in verband met een project.
Ik ben zwanger en wens op mijn geboortekaartje een foto te plaatsen van een bloemenperkje (zo klein mogelijk) waarin je in de bloemen duidelijk een naam ziet.
Is dit haalbaar? Ik zou met zeer fijne bloempjes moeten werken.

Ik heb evenwel een grote tuin maar een groot bloemenperk van bovenaf fotograferen moet realistisch blijven !

Welke bloempjes kan ik hiervoor gebruiken en hoe pak ik dit best aan ?

Mijn bevalling is uitgerekend op 1 augustus dus ik vermoed dat ik er nu best aan begin.

Alvast bedankt voor alle reacties !

mvg Sieglinde

do, 07/03/2013 - 16:51
satomi

Uit je bericht wordt niet echt duidelijk of het bloemperk langer dan 1 seizoen mee moet gaan of van tijdelijke aard is, maar ik neem aan het laatste.

Met eenjarige zomerbloeiers zijn heel veel mooie combinaties te maken. Het nadeel daarvan is weer dat je ze al vroeg (mei/juni) moet kopen en onderhouden.Je kunt ze natuurlijk ook combineren met vaste planten of laagblijvende heestertjes.

Door te zorgen voor blad- en kleurcontrast kun je ook wat grovere bloemen nemen. Zeker als het een groot perk is; anders zie je op de foto geen bloemen maar een egaal vlak.

Veel plezier met uitzoeken en succes met je kleintje! Laat je het resultaat nog even zien als hij/zij geboren is?

do, 07/03/2013 - 22:18
sieglindev

Hoi,

Je hebt gelijk - als ik wat grovere bloemen neem waarmee ik de naam vorm, kan ik een beter contrast vormen. Ik heb momenteel een perk waarin ik heideplanten zaai, maar die zaaien zichzelf elk jaar uit. Ik heb ook een ander perk dat ik kan vrijmaken van zo'n 3 op 1.5 meter.

Misschien kan ik als 'achtergrond' gras gebruiken. Is het doenbaar om dit samen met een eenjarige bloeier te zaaien zonder dat ze gaan mengen? Ik kan het wel netjes wieden natuurlijk indien nodig, maar mijn voet erin zetten lijkt me dan weer onmogelijk op het einde toe...

Een haagje buxusinfo-icon als omranding, en dan een bloem die iets hoger komt dan gras en heel gemakkelijk bloeit en veel bloemen heeft. Heb je ideetjes? Kleur van bloempje maakt niet uit. Moet ook nog gezegd: het perkje ligt niet de ganse dag in de volle zon, maar toch tegen de middag tot 's avonds is er zon.

Alvast bedankt !

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag