Ptelea trifoliata 'Aurea'

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 09/09/2012 - 17:59
Sophoras

Ptelea trifoliata 'Aurea'

Deze morgen naar Peer geweest bij Cees.
Ik heb al drie keer een Pteleainfo-icon trifoliata aurea gekocht en die zijn altijd kapot gegaan.
Nu ben ik weer bezweken en heb er terug ene meegebracht.
Ik kan niet begrijpen waarom die nooit langer dan een jaar leven. Het is geen veeleisende boom en toch.. Heeft iemand daar ervaring mee.
Wipe misschien?
sophorainfo-icon

zo, 09/09/2012 - 19:42
tuinprins

Dat is inderdaad vreemd. Heb er zelf ook een gehad maar die is vorig jaar met het noodweer van eind juni omgewaaid (ze schijnen redelijk oppervlakkig te wortelen). Deze boom/struik komt tamelijk laat in blad en dat komt goed van pas bij planten die in het vroege voorjaar bloeien. Bloeide ieder jaar rijk met heerlijk geurende (onopvallende) bloemen. Hij zaaide zich zelfs uit en een klein deel van de zaailingen was geelbladig.

Bij mij was de plant volledig probleemloos. Waren de Pteleainfo-icon's die je eerder heb geplant potgekweekte exemplaren of exemplaren uit de volle grond? Misschien dat ze slecht tegen verplanten kunnen, dat weet ik niet.
Ik neem aan dat de plant die je nu hebt gekocht in pot staat. Is dit exemplaar goed doorgeworteld?

Gegroet, de tuinprins

zo, 09/09/2012 - 19:59
WiPe

Ik heb er eentje staan, of beter gezegd, liggen. Behalve het feit dat de boom omgevallen is en zo verder groeit, heb ik daar nog nooit problemen gehad. Ik vermoed dat de boom toch al zo'n dikke dertig, misschien veertig jaar oud is. Ik heb dus geen enkel idee wat er mis zou kunnen zijn met de jouwe.

zo, 09/09/2012 - 22:26
Sophoras

Ik weet ook niet wat er mis loopt. Verleden jaar de Pteleainfo-icon Baldwinni geplant. Is ook al naar de plantenhemel.
Misschien de klassieke fout en te diep geplant.
Ik ga hem nu met alle zorgen omringen. Als hij oppervlakkig wortelt zal ik er misschien een goede steun aan zetten vermits mijn tuin nogal open ligt.
Ik heb graag hier en daar en lichte noot in de tuin en zoveel geelbladige bomen zijn er niet.
Drie jaar geleden heb ik een Picrasma quassinoides geplant Hij is de twee eerste jaren geen centimeter gegroeit. Ik heb hem herplant en dit jaar is hij meer dan een halve meter gegroeid. Misschien moet ik de Ptelea ook op dat stuk grond zetten.Zal iets laten weten.
sophorainfo-icon

Onderwerp gesloten