Rode kornoelje, klimjasmijn

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/03/2009 - 16:28
Elene

Rode kornoelje, klimjasmijn

Ik heb in de herfst 3 rode kornoeljes geplant. Toen hadden ze alledrie alleen maar rode takken, en geen blad. Nu zijn er nog maar 2 met rode takken. Geen enkele heeft nog blad. Ondanks dat bijna alles in mijn tuin lekker aan het uitlopen en groeien is, zie ik nog niks gebeuren aan de kornoeljes. Is dat normaal? Ik heb geen idee want ik heb ze nog maar 1 herst en 1 winter.

Ook de klimjasmijn (de soort die zo enorm lekker ruikt) doet nog helemaal niks. Ik weet dat die pas laat begint, maar kan iemand me vertellen wanneer de blaadjes zouden moeten komen?

Alweer bedankt voor de antwoorden!
Elene

wo, 11/03/2009 - 17:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pas geplant, werken deze planten nu aan hun wortelgestel en zullen daarom wat later uitlopen. Gewoon nog even geduld hebben.

do, 12/03/2009 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is ook een groenblijvende klimplant met ' s zomers geurende op jasmijn-gelijkende witte bloemen, Trachelospermum jasminoides (syn. Rhyncospermum jasm.). Deze plant, die overigens niet met jasmijn verwant is, is redelijk vorstbestendig gebleken (zone 8). Hij wordt momenteel alweer op ruime schaal aangeboden en lijkt een trentplant te worden. Bij ons heeft hij de voorbije winter zonder bladschade, verschillende malen -12 °C meegemaakt.

wo, 18/03/2009 - 16:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Kornoelje met de rode twijgen heet gek genoeg Witte Kornoelje. Hij loopt niet zo heel vroeg uit hoor, hoewel de mijne nu wel knopjes begint te krijgen. Je hebt ze nog maar net geplant, dus ik zou inderdaad maar even geduld hebben. Toen ik de mijne vorig jaar plantte gaf hij maar hele kleine blaadjes... Ik ga er inderdaad vanuit dat ie vorig jaar vooral aan z'n wortelgestel heeft gewerkt, en dat ie het nu beter gaat doen.
Overigens heb ik wel gehoord dat je eens in de paar jaar de takken flink moet terugsnoeien (desnoods om beurten) om de rode kleur te houden. Anders gaan ze verhouten en verliezen ze hun mooie rode kleur.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag