rozen uitgebloeid,waneer snoeien

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/10/2003 - 14:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

rozen uitgebloeid,waneer snoeien

Hallo,ik zou graag willen weten wat ik moet doen om mijn rozen voor het volgende jaar te behouden.Hoe snoei je rozen(ik heb iets opgevangen over afsnijden bij het vijfde blad?) hoe doe je dat.Of ben ik hier al te laat mee?

met vriendelijke groet Anoniem.

wo, 22/10/2003 - 14:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet welke rozen je hebt maar de meeste struikrozen kan je nu iets terugknippen zodat bij storm de takken niet tegen elkaar aan schuren waardoor ze kunnen beschadigen. Maar de echte snoei is in maart. Dan knip je de takken terug tot net boven het 3e of 4e oog. Erg dunne takjes knip je helemaal af. Nu kun je rondom de stam de aarde wat ophogen en dan opvullen met gedroogde koemest. Hij is dan goed beschermd tegen de vorst van de winter. In maart geef je rondom de stam wat rozenmest. Dat herhaal je nog een keer in juni. Sukses, ze worden volgend jaar vast weer prachtig!

wo, 22/10/2003 - 15:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

oog?

wo, 22/10/2003 - 17:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een oog is een verdikking op de tak waar volgend jaar de nieuwe uitloper komt. Als je je rozenstruiken goed bekijkt zul je ze volop zien zitten. Door vlak boven zo'n oog de tak iets schuin af te knippen (d.i. tegen het inwateren door de regen het water loopt er zo makkelijk af waardoor het niet gaat rotten) stimuleer je de struik dit oog te ontwikkelen tot een nieuwe scheut. Prachtig he, die natuur......! Een beetje knippen hier, een peetje poep daar en dan in het voorjaar........ genieten geblazen.

za, 25/10/2003 - 15:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tijdens de bloei kan je best de uitgebloeide bloemen afknippen. En dit kan je best doen door de bloem af te knippen tot aan het eerstkomende vijfblad op die tak. Zo stimuleer je de herbloei. Hoe je de snoei vlak voor de winter doet, kan ik je niet zeggen.
Succes.

za, 25/10/2003 - 23:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vlak voor de winter niet snoeien, hooguit iets terugknippen!

Onderwerp gesloten