Schaduwgras

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 09/09/2012 - 15:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schaduwgras

Hallo,
een gedeelte van mijn gras krijgt nooit zon, er groeit daar dan ook meer mos dan gras. Nu heb ik schaduw graszaad gekocht en wil dat deze maand inzaaien. Het mos en het beetje gras ertussen kan ik zo in plaggen weghalen. De grond daaronder in nog mooi recht. Zou ik het zaad er zo op kunnen strooien en dan met een hark een beetje verdelen? Daarna wil ik er
doorzichtig plastic overheen leggen, totdat het ontkiemd is. Dit ivm de vele vogels in mijn tuin. Is dit een goed idee?

zo, 09/09/2012 - 16:45
RdB

Het eerste kan ik niet zo beoordelen, het tweede (het plastic) is een slecht idee, je smoort het zaad. Veel illusies zou ik me niet maken van mooi gras in de schaduw. Een groot deel van mijn eigen gazon leeft onder de bomen, dus maai ik het mos i.p.v. het gras, en ach, het is beide groen.

Ruud

zo, 09/09/2012 - 18:13
lousje

Graszaad is behandeld met iets wat de vogels niet eten.In ieder geval was dat het geval met een doosje graszaad dat ik heb staan om bij te zaaien .Ik wist dat ook niet tot ik er onlangs op attent werd gemaakt op startpagina.Ik heb het toen uitgeprobeerd op de vogelvoedertafel.De vogels lieten het liggen.

zo, 09/09/2012 - 19:25
tuinprins

Gras en schaduw zijn een slechte combinatie. Omdat er veel mensen zijn die toch een gazon in de schaduw willen hebben zijn fabrikanten op het lumineuze idee gekomen om een graszaadmengsel voor schaduwrijke plekken aan te bieden. Volksverlakkerij als je het mij vraagt. Gras groeit slecht in de schaduw en als de plek ook nog eens droog is (onder bomen bijv.)dan is het helemaal niets.

Gegroet, de tuinprins

zo, 09/09/2012 - 22:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toen ik hier kwam wonen lag het gras er al jaren, maar de laatste 2-3 jaar kwam er steeds meer mos. Ook ik vind dat niet erg, maar er kwamen kale plekken in en het werd steeds geler. Daarom wil ik dit proberen. Er zit een coating om tegen wegwaaien en spoelen. Tegen vogles heb ik ook wel eens gehad, maar dat waren van die groene bolletjes en die zijn er bij dit soort gras niet.
Het plastic wil ik er alleen overheen leggen tot de zaden zich gekiemd hebben. Net zoals je binnen wel eens bloemzaden opkweekt.

Onderwerp gesloten