Sierappel Liset

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/10/2012 - 13:32
Teddy

Sierappel Liset

De 8 jaar oude sierappel heeft sinds 2 jaar nogal kale takken. Hij bloeit in het voorjaar mooi, maar daarna is het niet veel meer. Is dit gebruikelijk bij deze boom?
Zou snoeien helpen?

We willen hem eigenlijk ook verplaatsen, zou dat lukken?
Hij is ± 4 meter hoog.

di, 02/10/2012 - 17:10
Sophoras

Ik heb hetzelfde probleem met de Malusinfo-icon liset.
In de lente een lust voor het oog met zijn rode bloemen maar de takken zijn kaal in de zomer en het is een ijle boom.Snoeien kan ik hem niet want op de oude takken zie ik geen ogen die nieuwe takken zouden kunnen vormen.
sophorainfo-icon

di, 02/10/2012 - 19:07
WiPe

Als de takken mooi bloeien in het voorjaar, en in de zomer kal zijn, verdrogen de bladeren en blijven ze een paar weken verdroogd aan de tak hangen voor ze afvallen?

Wat dat snoeien betreft: als je geen knoppen ziet, loopt de tak terug uit vanuit de adventiefknoppen (slapende ogen) die onder de schors verborgen zitten.

Als de boom acht jaar geleden geplant is, zou het nog moeten lukken om de boom met de juiste voorbereiding en nazorg te verplanten.

di, 02/10/2012 - 19:45
Teddy

Ja, een aantal blaadjes lijken verdroogd, maar niet alle. Er zitten in het voorjaar ook wel duiven in, misschien eten zij de jonge blaadjes wel op..
Het ziet er in elk geval nogal armoedig uit.
Fijn om te weten dat hij gesnoeid en verplaatst kan worden.

wo, 03/10/2012 - 02:20
Draco

Ik heb deze Malusinfo-icon ook aangeplant en kwam vervolgens hierover een negatieve notie tegen bij boomkwekerij Van den Berk, toch bepaald geen kleine jongen.
https://tinyurl.com/y2lh3tjm Kennelijk is het ras met zwakheden.
Ik had eerder een Malus 'Royal Red'(?),die van jaar op jaar ofwel rijk bloeide danwel in 't geheel niet. Deze verloor vaak al gedurende het seizoen een groot deel van het blad als gevolg van allerlei aantastingen.

wo, 03/10/2012 - 18:56
Teddy

Ik denk dat ie er maar uit moet. Mijn tuintje is te klein voor probleembomen.
Ik ga dan maar op zoek naar eem ander boompje. Zal een nieuw topic hiervoor openen.
Dank zover!

do, 04/10/2012 - 01:17
Batdah

Mijn ouders hadden deze ook ...de eerste jaren was het een bloemenzee in het voorjaar..de jonge boom groeide enorm snel..
Na een jaar of vijf ging al het blad eraf in de zomer..de groei stagneerde..dat na 2 jaar aangezien te hebben er kachelhout van gemaakt..de groei was eruit..het was een lelijke kale boom geworden..ook snoeien haalde niks uit..er kwam geen herstel..

Hetzelfde heb ik nu met een red Sentinel..het is in de lente prachtig met die roze/witte bloesems..daarna vele honderden appeltjes die de hele winter hangen..
Tot voor deze zomer..het blad is schurftig en nagenoeg geen vruchten..afgelopen voorjaar was de struik nog wel overdekt met bloesems..

do, 04/10/2012 - 10:15
birdwatcher

perfecte boom voor kleine tuin niet te veel schaduw niet te veel groei.
staat hier 30 jaar probleemloos.

do, 04/10/2012 - 11:15
Teddy

Batdah, hier precies hetzelfde verhaal. Ook de Red Sentinel doet het niet goed meer.
Birdwatcher, is het een kwestie van snoeien dan?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag