Slangebaard & wild gras

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/04/2021 - 15:36
DimitriM

Slangebaard & wild gras

Beste,

Heb een bepaalde opp in de tuin volgeplant met zwarte slangebaard. De slangebaard op zich doet het goed en van onkruid heb ik geen last. Op bepaalde plaatsen is het wel zo dat groen wild gras dat de kop opsteekt. Het verwijderen van het gras is op dit moment een manuele job en niet zo eenvoudig omdat de graswortels verstrengeld zitten met de wortels van de slangebaard.  Het volledig verwijderen van de graswortels is geen evidentie met als resultaat is dat het wil gras na verloop van tijd toch opnieuw daar is.

Heeft iemand hiermee ervaring?

Heeft er iemand een selectief bestrijdingsmiddel voor? Misschien niet zo evident gezien de genetische link tussen slangebaard en gras. Ik vrees dat herplanten met plantendoek dan misschien de enige oplossing is?

Dank je, D

ma, 12/04/2021 - 12:27
GreenConnection

Er is geen link tussen gras en Ophiopogoninfo-icon. Ophiopogon behoort tot de Liliaceaeinfo-icon en gras tot de Poaceaeinfo-icon. De enige overeenkomst is, dat ze beiden behoren tot de eenzaadlobbigen, hetgeen selectieve chemische bestrijding niet mogelijk maakt. Om uitzaaien van het gras te voorkomen, zou ik het snel voor de bloei, handmatig verwijderen.

ma, 12/04/2021 - 13:42
peterplant

Exact, en bij gebruik van gronddoek kan de Ophiopogoninfo-icon zich niet uitbreiden.

do, 15/04/2021 - 08:30
GreenConnection

@DimitriM: mee eens?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag