Slangebaard & wild gras

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/04/2021 - 15:36
DimitriM

Slangebaard & wild gras

Beste,

Heb een bepaalde opp in de tuin volgeplant met zwarte slangebaard. De slangebaard op zich doet het goed en van onkruid heb ik geen last. Op bepaalde plaatsen is het wel zo dat groen wild gras dat de kop opsteekt. Het verwijderen van het gras is op dit moment een manuele job en niet zo eenvoudig omdat de graswortels verstrengeld zitten met de wortels van de slangebaard.  Het volledig verwijderen van de graswortels is geen evidentie met als resultaat is dat het wil gras na verloop van tijd toch opnieuw daar is.

Heeft iemand hiermee ervaring?

Heeft er iemand een selectief bestrijdingsmiddel voor? Misschien niet zo evident gezien de genetische link tussen slangebaard en gras. Ik vrees dat herplanten met plantendoek dan misschien de enige oplossing is?

Dank je, D

ma, 12/04/2021 - 12:27
GreenConnection

Er is geen link tussen gras en Ophiopogoninfo-icon. Ophiopogon behoort tot de Liliaceaeinfo-icon en gras tot de Poaceaeinfo-icon. De enige overeenkomst is, dat ze beiden behoren tot de eenzaadlobbigen, hetgeen selectieve chemische bestrijding niet mogelijk maakt. Om uitzaaien van het gras te voorkomen, zou ik het snel voor de bloei, handmatig verwijderen.

ma, 12/04/2021 - 13:42
peterplant

Exact, en bij gebruik van gronddoek kan de Ophiopogoninfo-icon zich niet uitbreiden.

do, 15/04/2021 - 08:30
GreenConnection

@DimitriM: mee eens?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag