snoeien van een Bougainville

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/03/2003 - 09:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien van een Bougainville

Ik heb vorig jaar voor de zomer een bougainville (een plant op een stammetje met roze bloemetjes die je ook vaak ziet in de zuidelijke landen over balkonnetjes heen enzo) gekregen. Deze moest naar binnen toen de winter begon, dus dat heb ik ook netjes gedaan.

Ik heb dus verre van groene vingers, dus ik heb um in mijn berging gezet (daar is daglicht, maar het is er niet warm) en alleen de blaadjes eraf gehaald en dus niet gesnoeid.

Nu maggie waarschijnlijk eerdaags weer naar buiten als het niet meer vriest, maar ik heb geen idee of ik hem moet kortwieken. Aan het stammetje beginnen wat groene blaadjes zichtbaar te worden, voor de rest niet. Maar ik heb dus geen idee of je hem nu kan snoeien of dat dat niet hoeft?

Weet iemand het hier?

Groetjes,

Nelleke

do, 06/03/2003 - 11:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

als hij groot is en geen mooi model heeft , kun je de plant terug snoeien. Meestal gebeurt dat na de bloei, voor de winteropslag.als hij nu uitloopt kun je hem af en toe wat water geven en iets warmer zetten en mest geven voor kuipplanten.Na 15 mei als er geen kans meer is op vorst mag hij naar buiten, veel succes.

Onderwerp gesloten