Spathiphyllum Sensation

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/01/2021 - 19:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spathiphyllum Sensation

Hi allemaal,

Ik heb vandaag mijn Spathiphyllum Sensation binnengekregen en in sierpot geplaatst. Echter vertonen een aantal bladeren scheuren waardoor het blad slap hangt. 

Ik heb contact opgenomen met de leverancier om te vragen wat ik hiertegen kan doen. Zij willen hem vergoeden of een nieuwe opsturen. Ik vind de plant verder prachtig en het was aardig wat werk om in de sierpot te doen dus hoop liever dat ik hem nog een soort van kan fiksen. 

Is het mogelijk om bijv. een deel van het blad te knippen of worden de randen hier bruin en lelijk van? 

Wat zouden jullie mij aanraden? Hebben jullie tips voor mij?

Alvast heel erg bedankt voor alle reacties. 

Groetjes Rowena 

do, 28/01/2021 - 21:01
GreenConnection

Het probleem van 'het in de sierpot doen' doet een bellletje rinkelen. Er is toch wel een kweekpot met afvoergaten in de sierpot gezet? Zoniet, dan zou ik de plant onmiddellijk terugsturen. Een gesloten bloempot is op den duur funest voor een plant. Overigens zijn de bladeren dermate beschadigd, dat de plant wel terug moet. De hoofdnerf is hier en daar doormidden. 

do, 28/01/2021 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hi GreenConnection,

Bedankt voor de reactie. 

Ja, de plant is in kweekpot met afvoergaten geleverd, maar door de grootte en lengte van de de plant niet te doen om deze in deze kweekpot te laten. Dit is te zwaar voor de kweekpot.  Zie ook 2 nieuwe foto's die ik heb bijgevoegd.

Vandaar dat ik hem heb overgeplaatst van kweekpot naar een sierpot met binnenpot (zonder gaten) en opgevuld met vulcastrat en watermeter. 
Ik schrik er van dat je zegt dat een gesloten bloempot funest is voor een plant. De meeste bloempotten die binnenshuis worden gebruikt zijn toch gesloten? Ik heb ook wat filmpjes bekeken over de plant met vulcastrat opmaken en daar werden ook gesloten bloempotten en/of binnenpotten gebruikt. Begrijp ik iets verkeerd? 

Erg jammer dat de bladeren zodanig beschadigd zijn dat deze niet meer te redden zijn. Want ik vind de plant namelijk prachtig. Ik zal dan om een nieuwe plant vragen. Ik mag deze plant overigens houden.

Groetjes Rowena

vr, 29/01/2021 - 09:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan ik het hele blad of de volledige stengel niet gewoon snoeien / afknippen? Overige bladeren is namelijk niks mis mee. 

vr, 29/01/2021 - 10:36
GreenConnection

In je eerste bericht, sprak je niet ove vulcastrat, dus kon ik niet weten, dat het hier over een watergeefsysteem gaat. Dus het verhaal over de binnenpot gaat hier niet op. De beschadigde bladeren kun je geheel wegsnijden. 

vr, 29/01/2021 - 23:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hi GreenConnection,

Wederom bedankt voor je snelle reactie. Wordt heel erg gewaardeerd. 

Ik heb toch gekozen voor een nieuwe plant. Uiteindelijk hingen er 3 bladeren slap dus met snoeien gaat de plant er minder mooi uitzien. Ik ontvang deze volgende week dus hopelijk is deze wel in goede staat :). 

Fijn weekend! 

Groetjes Rowena

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag