Stekken

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/08/2016 - 00:53
Goeienmoggel

Stekken

Ik ben een behoorlijk aantal planten aan het stekken. Het is hier midden Frankrijk nogal warm. 30C+ Er staan inmiddels o.a stekken van de Weigelia, rose en rood, lavendel, Chinese Azalia, vlinderstruik in de kleuren geel/paars en wit etc.
De Weigelia staat nu ruim een maand in potjes en er lopen hele kleine blaadjes in de top uit. Ze staan in een bloempotje, moet ik ze dan overzetten naar grotere pot?
De algemene vraag is eigenlijk, hoeveel water geven is normaal? Elke dag, of na verloop van tijd om de dag, of op gevoel? Wat is goed?
Ik heb bijvoorbeeld een Hortensia Paniculé staan, deze vraagt veel meer water dan bijvoorbeeld de andere Hortensia's. Ik merk dat omdat soms de bladeren wat gaan hangen. Heb hem vandaag in zijn grote bak in de schaduw gesleept, mogelijk is dat ook beter. Maar wanneer geef je teveel water, wat zijn de eerste symptomen.
Graag een water adviesje

ma, 15/08/2016 - 01:20
GreenConnection

Onder zulke omstandigheden is water geven aan planten in potten dagelijks nodig. Wel is de hoeveelheid water afhankelijk van de grootte van de pot. Zet dit soort planten/heesters bij voorkeur in de volle grond. Bespaart je veel tijd en werk.

ma, 15/08/2016 - 01:44
Goeienmoggel

Heel hartelijk dank voor uw antwoord!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag