Stervende of zieke Ligustrum Texanum

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/03/2012 - 18:34
Annica

Stervende of zieke Ligustrum Texanum

Hallo,

Op mijn balkon heb ik twee manshoge Ligustruminfo-icon Japonicum Texanum struiken. Tijdens de vorst is er een niet goed geworden, vermoedelijk omdat ik niet wist of ze tijdens de vorst nog water wilden. Ze hingen namelijk slap. Ik heb er een veel water gegeven en de ander weinig en de plant die veel water heeft gehad is nu dood of stervende. Hij heeft tweederde van zijn bladeren laten vallen.

Mijn vraag is of ik hem zo moet laten en afwachten of terugsnoeien of meteen weggooien?

zo, 18/03/2012 - 20:03
tuinprins

Ligustruminfo-icon jap. texanum is matig winterhard. De plant is bevroren. Door veel water te geven heb je de wortels laten verzuipen. Krab eens een beetje van de bast van de takken waarvan het blad afvalt. Ziet het onder de bast nog groen?

Wat ik vreemd vind is dat de andere er schijnbaar nog goed bij staat. Staat die in een pot? Dan moeten de wortels van de plant welhaast bevroren zijn.

Gegroet, de tuinprins

zo, 18/03/2012 - 20:04
RdB

Als planten tijdens de vorst hun bladeren laten hangen voortaan niet meer ingrijpen, dat doen ze uit zelfbehoud, water kunnen ze bij die temperaturen toch niet opnemen.

Ik zou niets doen en gewoon even afwachten. Ingrijpen heeft weinig zin zolang je niet weet wat er echt aan de hand is. Weggooien kan altijd nog.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag