taxus wordt bruin

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/05/2003 - 19:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

taxus wordt bruin

Sinds kort hebben we onze tuin aangelegt.en er was voorzien om enkele blokken van taxusinfo-icon aan te planten om deze nadien in mooie kubussen te snoeien.Onlangs zijn er al enkele planten bruin geworden van de 9 die we geplant hebben,doch de andere doen het wel goed,en dit terwijl al de planten dezelfde goede zorgen krijgen.Wie weet hier een antwoord op aub.

ddr. 

vr, 23/05/2003 - 23:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi

afgaande op mijn eigen ervaring met taxusinfo-icon is er niets anders aan de hand dan dat de planten het niet gered hebben.

Mogelijke oorzaken kunnen wortelbeschadigingen zijn bij overplanten uit de volle grond of te weinig water in het algemeen na het (ver)planten. Vooral bij het weer van de laatste weken kan verdroging de oorzaak zijn. Vooral op zandgrond treedt dit al snel op.

Zijn de planten helemaal dor, dus ook onder de bast, dan zit er niets anders op als nieuwe te kopen. Als je de planten bij een tuincentrum hebt gehaald, heb je meestal een "groeigarantie"

groet

wiel

zo, 25/05/2003 - 23:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

even geduld hebben , een taxusinfo-icon is sterk, kan best een stootje hebben, een beetje mest en afwachten, het komt wel goed.

di, 27/05/2003 - 12:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook een aantal van mijn taxussen is na aanplant bruin geworden, maar later in het jaar zijn ze toch weer groen gaan uitlopen. Even afwachten dus...

vr, 30/05/2003 - 15:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

water water en nog eens water en wat mest en je zult zien als het nog niet te laat is ze komen weer de grootste fout die mensen maken is een keer water geven en dan niet meer een tuin met planten
moet ook als het een dag of 5 geleden geregent heeft en daarna droog of waaierig weer 2 keer in de week sproeien/water geven

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag