Tuin op noordoosten

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/08/2004 - 11:15
evm

Tuin op noordoosten

We hebben belangstelling voor een huis. alleen de tuin ligt op het noordoosten; wel is die ca. 20 meter diep en 10 meter breed. heb je toch voldoende zon om een mooie tuin aan te leggen en lekker in zon te zitten o.a. in het voorjaar?

Bedankt,
Edwin

do, 12/08/2004 - 13:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Áls je tuin redelijk oost ligt heb je in het voorjaar 's morgens de zon. Maar is ook erg koud als de wind uit die hoek komt dus dat buitenzitten kun je dan wel vergeten. Noord oost is altijd kouder en minder zonnig dan zuid-west. Als de zon laag staat, en dat is toch een groot deel van het jaar het geval, komt er nauwelijks zon in je tuin alleen helemaal achterin als hij over het huis heen kan schijnen. Er kleven nogal wat nadelen aan deze tuinligging.

do, 12/08/2004 - 13:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een huis waarvan de ligging pal oost/west is. Ideaal!
's Morgens komt de zon op aan de voorkant en verwarmt en verlicht je kamer tot ca 1 uur. De achtertuin ligt alleen 's morgens vroeg in de schaduw, vanaf ca half tien, tien uur komt de zon in het achterste gedeelte en kruipt steeds verder naar voren tot aan de achtergevel. De achtertuin blijft in de zon liggen tot de zon 's avonds rond ca. half acht achter de daken verdwijnt. Vanaf het tweede gedeelte van de middag heb je dan achterin de achtertuin weer een stukje schaduw. Op deze wijze kun je eigenlijk de hele dag kiezen of je in de zon of in de schaduw wilt zitten. Ideaal gewoon! In een tuin van voldoende grootte, kun je bovendien, bv. achterin, een schaduwplaats creëeren door er een mooi boom te plaatsen. Aangezien een huis iets is dat je voor jaren en jaren koopt, zou ik bijzonder goed opletten hoe de tuin ligt ten opzichte van de zon! Het beste gewenst!

do, 12/08/2004 - 21:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ben het helemaal eens met de eerste anoniem. maar als uw interesse te groot is kijk dan wat er in de omgeving van de tuin is. is dit hoge bebouwing of bos of niets.
ikzelf zou nog even wachten en kiezen voor een ander huis hoe mooi of deze ook zal zijn. er komen nog zoveel mooie huizen langs uw paadje voorbij en tenslotte gaat het toch slecht met de economie. er zijn op dit moment al genoeg excecutieverkopen en zelfs met een restschuld.
met vriendelijke groet.

Waarom zoekt U geen particulier die een vrijstaand huis verhuurd. Heb ik ook en ik kan juist met de centjes die ik niet aan de hypotheek hoef uit te geven veel leukere dingen mee doen. Zelfs een mooie tuin onderhouden en geen gehaktballen iedere dag op mijn bord, maar een biefstukje bijvoorbeeld.

do, 12/08/2004 - 16:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het klinkt flauw, maar het hangt echt heel erg van de omstandigheden af. als de tuin op het nooroosten ligt dan geldt dit voor het stuk direct aan je huis. de verste border op 20 meter afstand ligt dan weer op het zuidwesten. alles hangt af van de hoogte van je huis, andere bebouwing en planten en bomen.
zelf heb ik ook een klein stukje tuin van 3x4 meter in een ongunstig hoekje pal op het noorden en door muren afgeshermd aan de zuid en oostkant. ongeveer de helft krijgt wat direct zonlicht in de ochtend en een toetje in de avond. de andere helft krijgt nooit direct zonlicht. er staan echter geen bomen of stuiken die het (indirecte) licht van boven tegen houden.

op dit ongunstige stukje heb ik onder andere siergras, hortensia's papaverinfo-icon en rozen staan. deze worden meestal gezien als zonminnende planten, maar ze doen het in dit lichte hoekje op het noorden prima.

Onderwerp gesloten