tulpen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/05/2005 - 20:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

tulpen

Ik had prachtige paarse tulpen in de voortuin geplant die verschillende jaren gebloeid hebben. Dit jaar zijn enkel de bladeren nog uitgekomen en heb ik geen enkele bloem gezien. Ik heb gehoord dat tulpen na een aantal jaren bloeien kunnen 'uitgeput' raken. Is er een manier om dit te voorkomen en is dit onomkeerbaar?
Bedankt voor jullie reactie.
Katrien.

di, 10/05/2005 - 15:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Katrien, haal jij de tulp eruit na het bloeien? De bol zakt met de jaren steeds verder de grond in, met als gevolg geen bloem, maar alleen blad. Tevens houden de bollen van een gift van koemestkorrels.

wo, 11/05/2005 - 12:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Na de bloei moeten tulpen de grond uit. Als ze op dezelfde plek blijven staan heb je eerder kans op bolrot e/o schimmels. Dus spit de tulpenbollen op, en laat het loof afsterven op een droge plaats. In de herfst op een andere plek in de tuin herplanten, dan heb je volgend voorjaar weer mooie tulpen. Succes!

wo, 11/05/2005 - 13:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tips! Ik liet mijn bollen inderdaad gewoon in de grond steken. Ik ga ze nu eens opspitten, ze even laten opdrogen en ze ergens anders planten zoals jullie voorstellen. Ben benieuwd voor het resultaat volgend jaar. Groetjes, Katrien.

ma, 16/05/2005 - 11:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Katrien, ik heb vrij veel tulpen staan en voor een bepaald gedeelte in de tuin, haal ze uit de grond en verplaats ze om het jaar; dat werkt al jaren prima. Voor die bollen, die ik dat jaar laat staan is het enige nadeel natuurlijk, dat je enige tijd tegen het afstervende loof aan moet kijken. Om een en ander te vergemakkelijken, gebruik ik die groene "containers"; werkt perfekt. vr.gr. Rhondick

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag