varens

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 28/06/2005 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

varens

met al de droogte en hitte van de laatste dagen zijn er heel wat van mijn varens verdroogd. heb dit twee jaar geleden nog eens meegemaakt en toen heb ik ze moeten afsnijden... ze kwamen niet meer terug (dat seizoen). Die keer was in augustus, heeft iemand enig idee of de (gedeeltelijk) verdroogde varens dit seizoen nog een kans maken om bij te groeien (daar we toch nog maar eind juni zijn)?

dank bij voorbaat

wo, 29/06/2005 - 11:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Varens horen in het bos op koele vochtige plaatsen. We kunnen ze echter ook in onze tuin hebben, mits we met hun verlangens rekening houden.
Ik heb drie soorten varens groeiend tegen de noordkant van een laag stenen muurtje. De zon schijnt daar nooit op de grond en de voet van de planten. Varens midden in een tuin en in de brandende zon redden het niet.

wo, 29/06/2005 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Inderdaad hebben varens liever schaduw, dan zon. Maar wij hebben een hele zonnige tuin, en wilden toch varens, dus hebben we een paar niervarens gekocht. Ze staan in de volle zon, en doen het toch heel erg goed, worden zelfs elk jaar groter......wel krijgen ze extra water, dat scheelt misschien. Ik denk dat het ook wel uitmaakt welke varen je hebt. Misschien is een niervaren wel heel sterk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag