Verplanten Magnolia en Catalpa en kweek eikenboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/01/2005 - 15:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verplanten Magnolia en Catalpa en kweek eikenboom

In verband met het "verbouwen" van mijn tuin wil ik een catalpainfo-icon en een ster mgnolia verplaatsen. Mijn vraag is nu wanneer ik dit het beste kan doen, zodat de struik en de boom de minste schade oplopen?

Daarnaast heb ik op dit moment 4 eikenboompjes opgekweekt in een pot (+/_ 30 cm groot). Heeft iemand tips wanneer en hoe ik deze het beste kan verpotten / in de tuin kan plaatsen of in het algemeen, hoe kan ik deze boompjes het beste opkweken tot grote eiken?

za, 15/01/2005 - 17:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Over een catalpainfo-icon en een stermagnolia weet ik zelf weinig, maar eikjes hebben wij zelf ook reeds met succes gekweekt! Je kan ze vanaf half mei in volle grond buiten zetten. Maak wel een diep plantgat want de wortels van een eik bestaan vooral uit één penwortel die recht naar beneden gaat. Hou daar rekening mee want nadien nog eens verplanten is bijna nooit succesvol. Zelfs bij een eik van ong. een meter luktte ons dat niet, dan zit die 'penwortel' namelijk al veel te diep... Succes

za, 15/01/2005 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Planten en bomen die al buiten staan kun je nu als het niet vriest gewoon verplaatsen, tot het voorjaar dus je hebt nog tijd genoeg om ze te verplaatsen.
Die jonge eikenboompjes zou ik pas in het voorjaar in de tuinplaatsen.

zo, 16/01/2005 - 15:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Catalpainfo-icon en stermagnolia's hebben vlezige wortels en kunnen het beste vroeg in het voorjaar, echter voor de uitloop van het blad, verplant worden.
Staan de eikeboompjes nu al buiten (in pot), dan mogen ze al uitgeplant worden. Indien ze binnen zijn overgehouden en er nog wat blad aanzit, pas in het voorjaar.

Onderwerp gesloten