verzorging van de agapanthus in de winter

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/10/2016 - 13:43
zwanewater

verzorging van de agapanthus in de winter

Ik wil mijn agapanthussen naar binnen halen. Ze zijn niet winterhard.Nu is mijn vraag moet ik alle bloemen welke zijn uitgebloeid of nog bloeien of de knoppen die nog te zien zijn verwijderen? Wat is beter voor de plant? Hartelijk dank voor de antwoord(en).
mvrgr rika

za, 29/10/2016 - 14:01
GreenConnection

Ik neem aan dat de meeste planten nu toch uitgebloeid zijn. De oude bloemen kun je verwijderen. Hou de planten zo lang mogelijk buiten; een enkele nachtvorst verdragen ze wel. Probeer wel de kluiten zo droog mogelijk te houden. Zet de bladverliezende soorten donker en de bladhoudende licht.

za, 29/10/2016 - 14:37
zwanewater

Iedere plant(3x) heeft zeker 25-30 bloemen gegeven. Er zijn nog steeds bloemen die op uitkomen staan of volop bloeien. Ik kan ze nu beter afknippen en verwerken in een stuk op tafel. Het is altijd een dilemma: of wachten tot de koude komt of op een mooie dag als vandaag op het platte dak klimmen. Ik zal echter, op uw advies, wachten. Het is overigens een hele klus , want de 3 plantenbakken zijn te zwaar om door het raam te tillen en om die reden moet ik de planten ieder jaar uitgraven en tijdelijk opslaan in emmers. Ze staan dan op een koele en lichte kamer te overwinteren.
hartelijk dank voor uw antwoord, rika

zo, 06/11/2016 - 21:52
monique_t

Ik volg.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag