vliegjes kamerplanten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 10/07/2004 - 18:47
Bob Unnesop

vliegjes kamerplanten

Ik heb kleine zwarte vliegjes (volgens mij fruitvliegjes) op mijn kamerplanten. Mijn vraag is hoe komt dit en wat kan ik er tegen doen?

Alvast bedankt

Bob Unnesop

zo, 11/07/2004 - 14:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fruitvliegjes komen op vochtige bovengrond a;laat de plant wat uitdrogen en geef dan verder alleen op de schotel water;wat bieslook of ui klein snipperen op de aarde helpt ook

zo, 11/07/2004 - 19:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tip!

Greetz Bob

do, 15/07/2004 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoogst waarschijnlijk is het de rouwvarenmug (fruitvliegjes zijn wat "dikker" en zitten echt op fruit! Bij een tuincentrum moet je maar eens vragen naar gele vangplaten (met kleefstof) hier vang je ze echt allemaal mee weg! (ze worden zeker geleverd door de firma Knoppert...)

zo, 17/04/2005 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

zeg Bob, ben jij nog van die ''rouwvarenmugjes'' afgekomen? dan wil ik graag weten hoe, want nu ben ik op zoek naar de oplossing voor dit probleem. Was de tip met de kleefplaten nog zinvol?
alvast bedankt voor je antwoord, christel

ma, 31/10/2005 - 22:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een goede en eenvoudige oplossing gevonden om de zwarte vliegjes kwijt te geraken, op de bodem van mijn planten in de veranda ( vermoedelijk varenrouwmugjes) De gele kleefbanden heb ik geplaatst met vrij goed resultaat ( ontelbaar veel vliegjes gevangen ) maar er bleven er nog heel veel over - vermoedelijk pas uitgekomen uit de larven in de grond . Nu denk ik , dat ik de eevoudigste oplossing heb gevonden die ik nog nergens heb gelezen : een gewoon muggenapparaat doet nu de dienst - zo een met een kartonnen tabletje dat je elke dag moet verversen . Ik probeerde het gisteren en deze morgen lagen er enorm veel mugjes op de grond . Ik denk ,als je dit een tijd volhoud, dat dan de vers uitgekomen vliegjes uiteindelijk de tijd niet zullen krijgen om eitjes te leggen en ze allemaal zullen uitsterven . Ik doe in ieder geval nog even zo verder tot ik niets meer zie en zal er in het vervolg veel sneller bij zijn zodat het geen plaag meer zal zijn .
Laat eens weten hoe je resultaten zijn en vertel het verder ( het idee was van mijn man om dit te proberen - ik ben hem dan ook heel dankbaar en zal het zelfs bij bladluizen en witte vlieg ook eens uitproberen ( kunnen toch ook vliegen op een bepaalt moment)
groetjes
Lily-Anne vereecken

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag