vlinderstruik stekken? en hij groeit raar

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/03/2010 - 14:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

vlinderstruik stekken? en hij groeit raar

Op mijn vorige adressen had ik ook altijd vlinderstruiken en ik vind het altijd weer een erg mooi gezicht dat de struik zijn naam eer aan doet.
MAAR...nu heb ik er 1 vorig jaar gekocht. Hij groeit heel raar. Niet mooi omhoog maar meer horizontaal en iets gebogen naar boven. Hij staat dus helemaal niet noor verticaal. Hij is nu gesnoeid. Is er een manier waardoor hij wel mooi om hoog gaat groeien?

En volgens mij is de struik ook te stekken. Weet iemand hoe?

ma, 08/03/2010 - 16:35
Annis

Om je vlinderstruik recht omhoog te laten groeien kun je er een stok bezetten en de hoofdscheut aanbinden. De stukken die je hebt afgesnoeid kun je in de grond steken en kunnen dan gaan wortelen. Maar is nu misschien nog te koud hier is de grond ook nog bevroren.
Meestal snoei ik mijn vlinderstruiken als er geen erge vorst meer op komst is. Meestal doe ik het eind maart-begin april.

Ann

ma, 08/03/2010 - 17:59
nieuw

Hallo, volgens mij moet de stuik vanzelf omhoog gaan groeien. Maar ook ik heb ooit een exempllar gehad die wat meer de breedte in ging. Daar waren de takken ook wat dunner. Het stekken doe ik op de volgende manier: Als ik in maart na de vorst de struiken ga snoeien, ongeveer 30 cm boven de grond dan zoek ik mooie takken uit met een paar groeipunten, die knip ik af op zo'n 30 cm van onder af) en zet ze met vier a vijf stukken in een grote plactick pot met goeie aarde, zet het op een zonnige plek en op tijd water geven. In Augustus/sept gaan de jonge struikjes de grond in. Wat er van over is want er wordt ook veel weggegeven.

ma, 08/03/2010 - 18:29
Hendrik Jan

Dat eerst iets horizontaal groeien en dan verticaal, komt heel vaak voor bij een vlinderstruik, is heel normaal.Het is gewoon zo'n groeikrachtige heester dat hij overal als hij de kans krijgt een nieuwe tak laat ontspruiten, dus ook erg beneden onder een stukje stronk bijv. er dat moet hij dan die groeiwijze wel toepassen, als je dat niet wilt knip je het daar gewoon weer weg.
Stekken gaat heel gemakkelijk.

wo, 10/03/2010 - 15:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie reacties
Ik zal straks na de vorst lekker gaan snoeien en dan kijken of het mij ook lukt om ze te stekken. Kunnen de stekken ook in de volle grond ipv in een pot?
Groet Desiree

Onderwerp gesloten